Janine Abbring stopt met ‘Zomergasten’: “Dit was mijn laatste aflevering ooit” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Janine Abbring stopt met ‘Zomergasten’: “Dit was mijn laatste aflevering ooit”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Janine Abbring stopt met ‘Zomergasten’: “Dit was mijn laatste aflevering ooit”

Zondagavond presenteerde Janine Abbring niet alleen de laatste Zomergasten van het seizoen, het was ook haar laatste aflevering ooit.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Dat maakte Janine aan het einde van de uitzending bekend.

Janine Abbring stopt met ‘Zomergasten’

“Dit was de laatste aflevering van Zomergasten van dit seizoen”, zei Janine. “Het is mijn laatste aflevering ooit”, voegde ze daaraan toe. Ze bedankte de kijkers en haar ‘geweldige team’.

Bessel van der Kolk

Janine had zondagavond psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk te gast. Nadat ze de kijker verraste met de aankondiging van haar afscheid, stelde ze Bessel nog een bijzondere vraag.

Veelgestelde kijkersvraag

Namelijk of hij met haar wilde staan in het water dat het podium omringt. Door kijkers wordt namelijk vaak gevraagd hoe diep dat water is, en die vraag wilde ze nu eindelijk eens beantwoorden. De twee eindigen de aflevering dus zonder schoenen in het water.

Afscheid na zes seizoenen

Janine maakte maar liefst zes seizoen van Zomergasten. In 2017 maakte ze haar debuut. Daarvoor werd het programma onder meer gepresenteerd door Thomas Erdbrink, Wilfried de Jong (3 jaar), Jan Leyers, Jelle Brandt Corstius (2 jaar), Margriet van der Linden, Bas Heijne, Joris Luyendijk (2 jaar), Connie Palmen, Joost Zwagerman (2 jaar), Adriaan van Dis (4 jaar), Hanneke Groenteman, Wim T. Schippers, Freek de Jonge en Peter van Ingen, die van 1988 tot 1995 acht seizoenen van het programma maakte. Janine is dus niet de langstzittende presentator. In december maakte Janine voor het eerst ook Wintergasten, waar internationale bekendheden te gast waren. Wie Janine gaat opvolgen, is nog onbekend.

Reacties

Op Twitter betreuren de kijkers van Zomergasten het nieuws en bedanken Janine voor de afgelopen jaren:

Wist je dat Janine samen is geweest met déze presentator?

Bron: Zomergasten, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden