Jeangu Macrooy had pauze nodig na Songfestival:
Jeangu Macrooy had pauze nodig na Songfestival: "Een intens wilde rollercoaster”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Eurovisie

Jeangu Macrooy vond Songfestival een intens wilde achtbaan: “Ik had echt even pauze nodig”

Jeangu Macrooy vertegenwoordigde ons land in mei tijdens het Eurovisie Songfestival. Nu geeft de zanger een update over hoe het gaat en hoe hij deze periode heeft beleefd.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

De zanger was de afgelopen tijd behoorlijk stil op social media, maar laat nu weer iets van zich horen middels een lange post op Instagram.

Pauze nodig

Hij schrijft: “Even een berichtje om te laten weten dat ik nog leef. Alle grappen terzijde, ik weet dat ik de laatste maanden een beetje stil ben geweest. De waarheid is dat ik na het Eurovisie Songfestival echt een kleine pauze nodig had.”

Intens wilde achtbaan

De zanger legt uit dat hij het avontuur geweldig vond, maar dat het wel heftig was: “Om te zeggen dat de ervaring een intens wilde achtbaan was, is een understatement. Ik kan nog steeds niet geloven dat we het hebben gedaan! Ik mis mijn team ontzettend en ben elke dag dankbaar voor het avontuur.”

Inspiratie

Ook vertelt Jeangu wat hij de afgelopen maanden precies heeft uitgespookt: “Door mezelf de ruimte te geven om te rusten en op adem te komen, werd ik getroffen door nieuwe golven van inspiratie. Juni, juli en augustus hebben me al zoveel mooie, nieuwe liedjes opgeleverd. Het proces waar ik nu in zit is ongelooflijk bevredigend en erg opwindend. Ik werk ook met een paar inspirerende mensen wiens talent ik enorm bewonder. Het is een emotionele reis, vol vallen en opstaan, maar elke dag valt er weer een stukje van de puzzel op zijn plaats.”

Nieuwe liedjes

Op nieuwe muziek hoeven we dus niet lang meer te wachten: “Maar voor nu blijf ik diep duiken, op zoek naar de muziek die je hopelijk binnenkort zal laten dansen, zingen, huilen, denken... of allemaal tegelijk!”

Getty Kaspers ging door zware periode na winnen Songfestival

Bron: Linda.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden