John de Mol weigert om nogmaals in BOOS te verschijnen: “Verbijsterd over nieuwe beschuldigingen” Beeld ?unoPress/Patrick van Emst
John de Mol weigert om nogmaals in BOOS te verschijnen: “Verbijsterd over nieuwe beschuldigingen”Beeld ?unoPress/Patrick van Emst

The Voice

John de Mol weigert om nogmaals in BOOS te verschijnen: “Verbijsterd over nieuwe beschuldiging”

Tim Hoffman (34) kondigde gisteren aan dat hij in het nieuwe seizoen van BOOS een vervolgaflevering gaat maken over The voice er dat er eventueel een interview met John de Mol (67) zou plaatsvinden. De mediamagnaat laat nu echter in een verklaring weten dat hij dit interview heeft geweigerd en dus ook niet te zien zal zijn in de nieuwe aflevering.

Erandi Godinez?unoPress/Patrick van Emst

In de verklaring laat John de Mol weten dat hij ‘verbijsterd’ is over ‘valse beschuldigingen’ dat hij op de hoogte was van meer dan één geval van grensoverschrijdend gedrag door bandleider Jeroen Rietbergen.

Verbijsterd door valse beschuldiging

‘Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen’, zo valt te lezen in de verklaring. ‘Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.’

Opgenomen gesprek

John liet in de eerdere aflevering van BOOS weten dat hij destijds op de hoogte was van één geval van grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen, tevens de partner van zijn zus, en dat hij hem ‘alle hoeken van de kamer’ heeft laten zien. BOOS zou echter aan John hebben laten weten dat er al eerder een melding zou zijn gedaan van grensoverschrijdend gedrag. John wilde daarop graag het materiaal inzien waarop de aantijging is gebaseerd. Het zou hier gaan om een gesprek dat in het geheim is opgenomen tussen een vermeend slachtoffer en een vertrouwenspersoon van ITV.

Geen concrete onderbouwing

De mediamagnaat laat weten dit audiofragment te hebben gehoord. “De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren. Wij hebben - gezien het belang van vertrouwelijkheid voor de rol van een vertrouwenspersoon - ernstige bedenkingen bij deze gang van zaken. De appjes die wij hebben ingezien, geven ook geen nieuwe informatie. Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging.”

Geen zin in ‘welles-nietes-discussie’

John laat dan ook weten weinig zin te hebben in een nieuw interview, omdat hij niet in een ‘welles-nietes-discussie’ wil belanden. “Bovendien reageren wij niet meer op anonieme beschuldigingen”, zo voegt hij toe. “De eerste uitzending was onthullend en bracht een maatschappelijke discussie op gang waarbij de positie van de slachtoffers, geheel terecht, centraal stond. In dit vervolg lijkt het te gaan over de vraag of John de Mol op de hoogte was van meer dan één melding. Daar kunnen we duidelijk over zijn, ten tijde van het BOOS-interview was er bij John de Mol één concreet geval bekend.”

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden