John de Mol wist al sinds 2019 van gedrag Rietbergen: “Geen onderzoek laten doen naar hem” Beeld Brunopress/Patrick van Emst
John de Mol wist al sinds 2019 van gedrag Rietbergen: “Geen onderzoek laten doen naar hem”Beeld Brunopress/Patrick van Emst

John de Mol wist al sinds 2019 van gedrag Jeroen Rietbergen: “Ik was razend”

In de uitzending van BOOS over The voice zegt John de Mol dat hij al sinds april 2019 op de hoogte was van het gedrag van Jeroen Rietbergen. Hij liet hem naar eigen zeggen ‘verbaal alle hoeken van de kamer zien’.

Tara StokdijkBrunopress/Patrick van Emst

Toch heeft hij geen onderzoek laten doen naar zijn zwager, omdat hij niet wist dat het om meerdere vrouwen ging.

John de Mol reageert

In 2019 meldde een deelneemster van The voice een klacht van seksueel overschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen bij de kandidatenbegeleiding, zo vertelt John. John nodigde haar uit om op kantoor haar verhaal te doen, samen met haar moeder. “Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend”, vertelt John over zijn eerste reactie op dit gesprek. “Ik heb direct Jeroen Rietbergen gebeld, die zat in de studio. Ik zei: jij laat nu alles uit je handen vallen, je stapt nu in de auto en komt nu naar mijn kantoor.”

Alle hoeken van de kamer

John zegt dat hij Jeroen daarna verbaal ‘alle hoeken van de kamer’ heeft laten zien. En dat hij zich moest inhouden om Jeroen niet ‘op z’n bek te slaan’. “Ik zei dat als hij dit nog een keer zou doen, ook maar een letter zou berichten aan een vrouw bij het programma, ik hem met kop en kont zou beetpakken en hem eruit zou gooien”, aldus De Mol.

Geen onderzoek

John hoopte dat de kous hiermee af zou zijn en heeft verder geen onderzoek laten doen naar Jeroen. Hij wist naar eigen zeggen niet dat het om meerdere vrouwen ging en zegt dat er in de elf jaar die ze daarvoor samenwerkten nog nooit een klacht binnen was gekomen.

Bekijk de uitzending van BOOS hier:

Wil je na het zien van de aflevering van BOOS en/of naar aanleiding van de berichtgeving rondom The voice of Holland misschien met iemand praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Neem dan gratis, vrijblijvend én anoniem contact op met:

Slachtofferhulp Nederland
0900-0101, ma t/m vr 08:00 – 20:00 of via de chat op www.slachtofferhulp.nl

Centrum Seksueel Geweld
0800-0188, 24/7 of via chat ma t/m vr 16:00 – 06:00, za en zo van 20:00 tot 06:00 op www.centrumseksueelgeweld.nl

Bron: BOOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden