Thijs Zeeman vertelt openhartig over angststoornis in 'Special Forces VIPS’
 Beeld Videoland
Thijs Zeeman vertelt openhartig over angststoornis in 'Special Forces VIPS’Beeld Videoland

Journalist Thijs Zeeman vertelt openhartig over angststoornis in ‘Special Forces VIPS’

Het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS is woensdagavond van start gegaan. In de eerste aflevering stond de kandidaten meteen een doodenge oefening te wachten die vooral binnenkomt bij misdaadjournalist Thijs Zeeman.

Ismay GijsenVideoland

De kandidaten moeten vanaf het dak van een oude fabriek (lees: meer dan twintig meter hoog!) steil naar beneden lopen.

Hoogtevrees

Wanneer Thijs via de trap naar het dak van de fabriek loopt, begint hij al te bibberen van angst. De 40-jarige journalist heeft enorme hoogtevrees en is bang om dood te gaan. Toch weet hij vanaf het dak - met het nodige gevloek en mentale support - de grond te bereiken. Hoewel Thijs zijn angsten heeft overwonnen, vinden de Special Force Operators dat hij mager heeft gepresteerd.

Thijs Zeeman over angststoornis

Wat de andere kandidaten en de Special Force Operators niet weten, is dat de angst om dood te gaan ergens vandaan komt bij Thijs. De journalist is als kind bijna zijn ouders verloren tijdens een auto-ongeluk en heeft daar een angststoornis aan overhouden. “Ik heb als kind ook heel lang gedacht dat ik het veroorzaakt had, omdat ik eraan gedacht had. Omdat de angst er al was voordat het daadwerkelijk gebeurd was”, vertelt Thijs.

Bron: Videoland

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden