‘Kamp van Koningsbrugge’-kijkers ontroerd door slotaflevering  Beeld AVROTROS
‘Kamp van Koningsbrugge’-kijkers ontroerd door slotafleveringBeeld AVROTROS

‘Kamp van Koningsbrugge’-kijkers ontroerd door slotaflevering

Het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge zit erop. Kijkers zijn dit jaar nog meer onder de indruk van het programma waarin vijftien burgers de loodzware commando-opleiding volgen.

Ismay GijsenAVROTROS

Vanwege de Russische inval in Oekraïne was er veel discussie over de laatste aflevering van Kamp van Koningsbrugge. AVROTROS besloot de finale toch uit te zenden, zodat kijkers extra stil konden staan bij het werk van Defensie.

Allesbepalende eindmissie

Na het vertrek van Omar, Robbie en Michel zijn er nog zes deelnemers over. De groep kreeg donderdagavond de allesbepalende eindmissie voorgeschoteld. Na een lange mars, luistert de groep naar verhalen over gesneuvelde soldaten. Alsof dat nog niet heftig genoeg is, moeten ze op de oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek een afscheidsbrief schrijven aan hun geliefden.

Eindstreep

De deelnemers kregen nog een zware opdracht: ze moeten niet alleen een raketinstallatie uitschakelen, maar ook met de Luchtmobiele Brigade een kamp bestormen om een gevaarlijk wapen buit te maken. Uiteindelijk weten ze alles zes de eindstreep te halen. Tom, Kamilia, Robin, Jaring, Midas en Agavni hebben laten zien dat ze fysiek en mentaal sterk genoeg zijn.

Reacties

De laatste aflevering zorgt voor een hoop ontroering bij kijkers. “Zo mooi om te zien dat mensen hun grenzen kunnen verleggen”, schrijft een kijker. Een ander: “Diep respect. Altijd al bewondering en waardering gehad voor het leger.”

Bron: AVROTROS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden