Screenshot YouTube AVROTROS Beeld Screenshot YouTube AVROTROS
Screenshot YouTube AVROTROSBeeld Screenshot YouTube AVROTROS

Karsu ontroert kijkers én kandidaten ‘Beste zangers’: “Ontdekking van dit seizoen”

Sinds begin deze maand is Beste zangers terug op de buis. Wekelijks kijken een kleine miljoen fans van het zangprogramma hoe Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Belle Pérez, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Alides Hidding de sterren van de hemel zingen. Ook gisteravond waren de optredens weer spatzuiver. Vooral Karsu maakte diepe indruk op haar medekandidaten en de kijkers thuis.

Ze zong het liedje Hijo de la luna voor Belle Pérez, die donderdag in de spotlights stond.

Karsu vertelt zelf groot fan te zijn van Belle Pérez en haar muziek. “Jan, toen ik hoorde dat Belle ook mee zou doen aan het programma, werd ik helemaal gek”, lacht ze. Maar dan wilde ze wel één liedje in het bijzonder doen. “Ik hoopte zo dat niemand anders dit nummer zou kiezen”, aldus Karsu. En ze had geluk, want uiteindelijk ging niemand anders voor Hijo de la luna.

Eigen blend

Karsu - die zelf Turkse ouders heeft - maakte een compleet eigen versie van het Spaanse nummer. “Ik heb het een beetje geblend met elkaar”, legt ze aan Jan Smit uit. En hóe. Niet alleen Belle Pérez en alle andere kandidaten zijn diep onder de indruk van het optreden van Karsu; ook de kijkers thuis reageren - net als na haar optreden van vorige week in het Sallands - lovend op social media:

Ook onder de video van het optreden op YouTube regent het mooie reacties. “Voor mij de ontdekking van dit seizoen; wat een mens, wat een muzikante, wat een stem, wat een hart wat een passie”, schrijft Silvie. Ton vult aan: “Ja hoor, weer een muzikaal pareltje van Karsu. Ze blijft maar verbazen in positieve zin.”

Bron: NPO1 & NPO gemist

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden