Kasteelvrouwe Emmy Beeld NPO
Kasteelvrouwe EmmyBeeld NPO

‘Kasteelvrouwe Emmy’ verontrust kijkers: “Het zou me verbazen als dat chateau ooit af komt”

In je uppie je droomchateau verbouwen tot een waar paleis: alleen de excentrieke Emmy uit Kasteelvrouwe Emmy durft zo’n avontuur aan te gaan. Maar de kijkers vragen zich af of dat wel zo’n goed idee is.

Lieve PeetersNPO

Toen Emmy een kasteel kocht in de Franse Dordogne, kon ze prima door het bouwvallige gebouw heen kijken. Zij zag een toekomst, een afgewerkt kasteel met een moestuin. En daar durfde ze een flink bedrag voor neer te tellen. Haar partner vond de droom een stuk minder realistisch en besloot in Nederland te blijven, terwijl zij het gebouw op eigen houtje zou opknappen. Dat moest toch wel lukken?

Kasteelvrouwe Emmy

In de tweede aflevering van Kasteelvrouwe Emmy beginnen ook de kijkers daaraan te twijfelen. Hoewel het kasteel prestige heeft, moet er een boel gebeuren. Een lekkend dak en haperende elektra zijn niet de enige to do’s op Emmy’s lijstje. Desondanks begint ze vol goede moed aan de moestuin en drinkt ze op haar gemak een wijntje in de zon.

Het kasteel komt nooit af

De kijkers weten het zeker: dit kasteel komt nooit af. ‘Heeft iemand kasteelvrouwe Emmy ooit betrapt op enig realiteitsbesef?’ vraagt iemand op Twitter. ‘Die lieve Emmy heeft zoveel ideeën en ambities, maar zo weinig focus. Het zou me verbazen als dat chateau ooit af komt’, schrijft een ander.

Bewondering voor kasteelvrouwe Emmy

Toch zijn er ook mensen die juist bewondering hebben voor de manier waarop Emmy dit Franse avontuur aanpakt. ‘Ik wilde dat ik zo onbevangen in het leven stond!’ schrijft een kijker. ‘Het eindresultaat is niet Emmy’s doel. De weg er naartoe is Emmy’s doel’, schrijft een ander. ‘Ze heeft haar doel al bereikt en heeft de tijd van haar leven.’

Bron: Twitter, NPO.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden