Douwe Bob en Katja Schuurman in ‘Boerderij van Dorst’ Beeld BNNVARA/Witte Geit
Douwe Bob en Katja Schuurman in ‘Boerderij van Dorst’Beeld BNNVARA/Witte Geit

Kijkers ‘Boerderij van Dorst’ blij verrast door Douwe Bob: “Een eerlijke gozer met zelfspot”

Douwe Bob en Katja Schuurman zorgden voor een spraakmakende aflevering van Boerderij van Dorst. Een interessant duo, vinden de kijkers, die vooral gecharmeerd zijn van Douwe.

Demi SchoenmakersBNNVARA/Witte Geit

De 29-jarige zanger vertelde Raven openhartig over zijn leven.

Drie kinderen bij drie verschillende vrouwen

Het drietal ging aan de slag met het nieuwe zwijnenverblijf. Het is de bedoeling dat twee zwijntjes een stuk land gaan omploegen en bemesten, zodat daar uiteindelijk een voedselbos kan worden aangeplant.

Maar naast het harde werk, was er natuurlijk ook tijd voor een diep gesprek. “Hoe ga je dat in godsnaam doen man, met drie kids? In hoeveel maanden tijd is dit gebeurd?”, vroeg Raven. “Twee dochters in één week”, legde Douwe uit. Ravens mond viel open. “Bij twee verschillende vrouwen?” Ja, beaamt de zanger. “Dat was wel even schrikken natuurlijk. Het is niet de manier waarop je het bedenkt als je denkt over kinderen later, maar ik wil er zijn en ik merk dat ik heel verliefd ben op mijn kids.”

Moeilijke relatie

Dan moet Douwe wel veel liefde in zich hebben, aldus Raven. “Ja, het is een heel speciaal ding. Een soort luikje in je hart dat opengaat, waarvan ik niet wist dat ik dat plekje had.” Wel gaf de zanger eerlijk aan dat hij met één van de moeders een moeilijke relatie heeft, maar hij vindt het lastig om daarover te praten. “Dat moet allemaal nog een plek vinden. De kids zijn nog zo jong.”

Een dronken vader

Vervolgens hadden ze het over de moeilijke jeugd van Douwe. Zijn biologische vader is vroeg overleden, maar daardoor heeft hij wel een heel goede band met zijn moeder. “Ik had eigenlijk twee vaders: een nuchtere en een dronken vader”, vertelde hij openhartig. Uiteindelijk is zijn vader overleden door de hersenaandoening Korsakov, die vaak ontstaat bij mensen met alcoholproblemen. “Nee, ik heb niet een heel fijne jeugd gehad.”

Douwe Bob in negatief daglicht

De afgelopen tijd zette media Douwe Bob in een negatief daglicht. Deels vanwege het feit dat hij dus drie kinderen bij drie verschillende vrouwen heeft gekregen. Ook zou hij heel agressief hebben gereageerd toen hij betrokken raakte bij een aanrijding met een flitsbezorger.

Een heel andere Douwe Bob

Kijkers hadden dan ook bepaalde verwachtingen van zijn optreden in Boerderij van Dorst. Maar dankzij de flauwe grapjes van Raven en de oprechte interesse in zijn leven, kregen de kijkers ineens een heel ander beeld van de singer-songwriter. In de media kan hij soms als een ‘egotripper’ overkomen, maar dat valt in dit programma reuze mee, vinden de mensen thuis.

Kijkers zijn vooral verrast door Douwes oprechtheid. Ze vinden hem een spontane, eerlijke gozer met heel wat zelfspot. Zo schrijft iemand op Twitter: ‘Soms krijg je door dit programma andere inzichten. Zo lijkt Douwe Bob mij ineens best wel een oké gast.’ Uiteraard komt er ook af en toe een grapje voorbij, zoals: ‘Nieuws over negen maanden: Katja Schuurmans krijgt kind van Douwe Bob.’

Je kunt de aflevering van Boerderij van Dorst hier terugkijken.

Bron: Boerderij van Dorst, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden