Erica en Martien in 'Chateau bijstand' Beeld Screenshot Talpa
Erica en Martien in 'Chateau bijstand'Beeld Screenshot Talpa

Kijkers ‘Chateau bijstand’ liggen dubbel om de Marktplaats-strategie van Martien

In Chateau bijstand leven de Meilandjes een maand op bijstandsniveau. Ze hebben € 1500 gekregen voor de inrichting van hun woning en een auto. Dat betekent koopjes scoren op Marktplaats, maar Martien snapt het blijkbaar niet helemaal...

Demi SchoenmakersScreenshot Talpa

In de tweede aflevering zijn Martien, Erica en Maxime nog altijd bezig met het kopen van hun nieuwe inboedel. In de kringloopwinkel zijn ze vorige week goed geslaagd, maar ze missen nog een lijst aan spullen.

Overbieden in Chateau bijstand

Zo zijn ze op zoek naar drie tweedehands bedden. Op Marktplaats zien ze een mooi bed dat wordt aangeboden voor € 10. Een koopje, vindt Martien. “Wat willen we bieden? Ze vragen een tientje”, vraagt Erica aan Martien. “Twintig”, reageert hij. Volgens Erica snapt Martien het niet. “Ze bieden een tientje! Dan zeg je acht euro, negen euro of een tientje”, legt Erica aan Martien uit, maar die is het er nog steeds niet mee eens. “Oh, maar ik vind een tientje wel heel weinig.”

Martien snapt niks van Marktplaats

Het is duidelijk dat Martien niet vaak op Marktplaats zit. Zo snapt hij niks van alle zoekcriteria. Hij vergeet een maximale afstand tot de verkoper in te stellen, snapt niet hoe het bieden nu eigenlijk werkt en vindt het vreemd dat niet iedere verkoper z’n telefoonnummer erbij zet. Maar het ligt in ieder geval níet aan hem. “Wat doen die mensen nou toch raar!”, vindt hij.

Marktplaats-strategie Martien

Het tweede bed wordt voor € 20 aangeboden. Martien roept gelijk dat Erica € 30 moet bieden. “Anders heb je straks niets!” Erica zucht en kreunt. Het derde bed kost € 40 en natuurlijk vindt Martien ook hier dat ze € 50 moet bieden. “Ik word zo moe van die man”, reageert Erica.

Geen wijnveiling

Kijkers van Chateau bijstand liggen vooral in een deuk om Martien en zijn Marktplaats-strategie. “Ik moet zo lachen om Martien, die elke keer hoger biedt dan de gevraagde prijs op Marktplaats”, schrijft een kijker op Twitter. Een ander reageert met: “Het is geen wijnveiling hè.” Kijkers hebben het zelfs een naam gegeven. “Ik heb van de week ook een Martientje gedaan”, klinkt het.

Dít is hoe Martien Meiland gewond en blind raakte aan één oog:

Bron: Chateau bijstand, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden