Kijkers 'Chateau bijstand' vinden huwelijksaanzoek lief, maar ook teveel in scËne gezet Beeld SBS
Kijkers 'Chateau bijstand' vinden huwelijksaanzoek lief, maar ook teveel in scËne gezetBeeld SBS

Kijkers ‘Chateau bijstand’ vinden huwelijksaanzoek lief, maar ook te veel in scène gezet

Ruim twee maanden geleden maakten Maxime Meiland en Leroy Molkenboer bekend dat ze verloofd zijn. Maandagavond was het aanzoek ook in Chateau bijstand te zien. Kijkers reageren wisselend.

Tara StokdijkSBS

Maxime woont samen met haar ouders en dochters een maand in de bijstand. Vriend Leroy moet ze daardoor missen. Wanneer ze ‘s ochtends het kasboek bijwerkt, komt ze erachter dat het wel een heel bijzondere dag is: Valentijnsdag! “Waarom heb ik dan nog niks gekregen?”, vraagt ze zich hardop af.

Aanzoek in Chateau bijstand

Wat blijkt? Leroy heeft allang plannen voor deze dag én Martien en Erica zitten in het complot. Opeens staat hij voor de deur met een enorme bos rozen. Hier heeft de familie geen vaas voor, dus tovert Martien een prullenbak om tot de perfecte bloemenvaas. Tot grote hilariteit onder de kijkers.

Romantisch diner

Daarmee is het werk van Martien niet klaar: samen met Erica bereidt hij een romantisch diner voor twee aan een mooi gedekte tafel. Tijdens het eten pakt Leroy zijn moment.

‘Wil je met me trouwen?’

Hij heeft een mooie speech voor Maxime voorbereid. Hij begint over hoe de twee elkaar ontmoetten, hoe snel het allemaal is gegaan en dat hij haar zo’n goede moeder vindt. Daarna volgt natuurlijk die belangrijke vraag: “Wil je met me trouwen?” Natuurlijk zegt Maxime gelijk volmondig ‘ja’.

Reacties

Dat zorgt voor ontroerende televisie. Niet alleen Maxime is in tranen, maar ook Martien houdt het niet droog. Ook de kijkers thuis noemen het moment ‘ontroerend’ en ‘lief’. Maar niet iedereen is zo enthousiast...

‘Nep’

Er zijn ook kijkers die minder gecharmeerd zijn en het aanzoek vooral ‘nep’ en ‘in scène gezet’ noemen. Vooral omdat het stel al eerder foto’s van het aanzoek op Instagram plaatste en daarop zag het moment er toch iets anders uit.

Bron: SBS, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden