Kijkers ‘Chateau Meiland’ niet te spreken over tassencollectie Martien: ‘De hoofdprijs voor een bestaand ontwerp’ Beeld SBS still
Kijkers ‘Chateau Meiland’ niet te spreken over tassencollectie Martien: ‘De hoofdprijs voor een bestaand ontwerp’Beeld SBS still

Kijkers ‘Chateau Meiland’ niet te spreken over tassencollectie Martien: ‘De hoofdprijs voor een bestaand ontwerp’

Maandagavond werden de fans van Chateau Meiland weer getrakteerd op een bomvolle aflevering. De familie liet het nieuwe stulpje van Montana zien, kluste in de woning van Erica en Martien, ging elkaar te lijf met een bladblazer én er werd weer een nieuw businessidee in het leven geroepen.

Tara StokdijkSBS still

Alleen zijn de kijkers met dat laatste nu wel klaar.

‘Chateau Meiland’

Niet alleen is de familie Meiland gek op hospitality en toveren ze een vervallen pand graag om tot een B&B of chambre d’hotes, ook brengen ze graag producten op de markt. Een boek, een eigen wijn, een sjaaltjescollectie: Martien en Erica zijn graag commercieel bezig. Ook dochter Maxime kan er wat van, al zijn haar beide (kinder)kledinglijnen geflopt.

Tassencollectie

Nu heeft Martien weer iets nieuws bedacht: een tassencollectie. Hij loopt in de serie altijd met zijn rode tas rond en dat is inmiddels een handelsmerk geworden. Samen met Erica en Maxime besluit hij op bezoek te gaan bij een ondernemer die tassen voor hem kan maken.

Geen vintage

Eenmaal daar legt Martien uit wat hij precies wil. Zijn rode tas komt op tafel: “Ik wil niet precies dit model, maar wel deze kleur”. De Meilandjes krijgen wat leersoorten in verschillende kleuren voorgeschoteld. Ze zijn het al gauw eens: een vintage-look past niet bij ze. Martien: “Ik hou helemaal niet van vintage. Dan zie ik mensen voor me met coltruien en wollen sokken aan.” Welk type mens hij wel met zijn tas ziet lopen? Connie Breukhoven! “Connie gaat niet met dit lopen.”

Reacties

Martien vindt het bepaald niet moeilijk om knopen door te hakken. Razendsnel kiest hij verschillende modellen van de website uit in de kleuren die hij mooi vindt. De kijkers van Chateau Meiland vinden het maar raar. ‘Deze tassen zijn toch reeds bestaande, ontworpen modellen? Wat is dan de meerwaarde om het te bestellen bij Martien?’, vraagt een Twitteraar zich af. ‘Alles namaken, de naam Martien Meiland erop en gaan €€’, schrijft een ander.

Maxime Meiland gaat inmiddels vrolijk door het leven, maar zo is het niet altijd geweest. In haar tienerjaren ging ze door een moeilijke periode. Ze zag het zelfs even niet meer zitten. Gelukkig kreeg ze hulp:

Bron: SBS, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden