Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien hoe Erica ‘shopt’ voor een nieuwe hond: ‘Het is geen speelgoed’ Beeld SBS
Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien hoe Erica ‘shopt’ voor een nieuwe hond: ‘Het is geen speelgoed’Beeld SBS

Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien hoe Erica ‘shopt’ voor een nieuwe hond: ‘Het is geen speelgoed’

Maandagavond zagen we in Chateau Meiland hoe Erica haar zinnen zette op een derde hond. Ze bracht een bezoekje aan het asiel, tot groot ongenoegen van Martien én de kijker.

Tara StokdijkSBS

Daar gingen ze: Erica, Martien en kleindochter Claire, op naar het asiel. Ook hondjes Bijoux en Babs waren mee, er moest immers wel gekeken worden of er een klik tussen hen en een mogelijk derde hondje zou zijn.

Erica wil een nieuwe hond

In eerste instantie zette Erica haar zinnen op hondje Vlekkie. Die had ze op de site van het asiel gezien en vond ze zo'n leuk koppie hebben. En Martien? Die vond het helemaal niks. Hij was van mening dat ze absoluut geen derde hondje moeten nemen. “Drie is niks. Dat zie je ook bij mensen. Zakenpartners bijvoorbeeld. Met z'n tweeën gaat alles nog goed, komt er een derde bij dan gaat alles mis.” Hij was er dan ook van overtuigd dat een derde hondje de fijne dynamiek tussen Bijoux en Babs gaat verpesten. Toch was het Erica gelukt om hem op sleeptouw naar het asiel te nemen.

Vlekkie

Eenmaal in het asiel maakten ze kennis met Vlekkie. Samen met twee personeelsleden van het asiel, waaronder een gedragsdeskundige, gingen ze naar een afgezet veldje. Hier konden de honden loslopen en aan elkaar wennen. Waar Erica had gehoopt op een goede match, bleek dat niet zo te zijn. Bijoux reageerde fel op Vlekkie. Ze besloten het beestje dan ook niet te nemen.

Teckel Noa

Maar hiermee was de kous nog niet af. Erica shopte rustig verder. Ze stuitte op teckel Noa. Wanneer ze deze viervoeter laten wennen aan Babs en Bijoux, gaat het al een stuk beter. “We nemen ‘m”, besluit Erica. Noa moet nog een nachtje blijven voor een hartfilmpje, maar de dag erna mag de teckel mee.

Reacties

Later in de aflevering blijkt dat Erica zich toch bedacht heeft. Ze laat teckel Noa aan zich voorbij gaan. Maar dat betekent niet dat er geen derde hondje komt. De kijkers van Chateau Meiland laten massaal op Twitter weten dat ze het er niet mee eens zijn. Ze noemen de actie van Erica veel te impulsief, en vinden het asiel niet deskundig als ze een hondje aan de Meilandjes meegeven.

Maxime Meiland gaat inmiddels vrolijk door het leven, maar zo is het niet altijd geweest:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: SBS, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden