Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien Martien een boom omzagen met een decoupeerzaag: ‘Niet te geloven’ Beeld SBS
Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien Martien een boom omzagen met een decoupeerzaag: ‘Niet te geloven’Beeld SBS

Kijkers ‘Chateau Meiland’ zien Martien een boom omzagen met een decoupeerzaag: ‘Niet te geloven’

Maandagavond zagen de kijkers van Chateau Meiland hoe Martien Meiland een decoupeerzaag uit de schuur haalde om een boom om te zagen. Dat niet alleen: hij haalde de zaag ook nog even langs wat onkruid, tot hilariteit van de kijkers.

Tara StokdijkSBS

Het was weer een veelbewogen aflevering. Zo zagen we hoe Maxime trouwjurken ging passen voor haar grote dag en Leroy op zoek ging naar het perfecte trouwpak. Er werd, zoals altijd, weer een boel geklust én de familie ging op zoek naar een boom voor in de tuin.

‘Chateau Meiland’

Dat laatste mocht best wat kosten. Uiteindelijk werd er een boom van maar liefst € 8500 uitgezocht voor de tuin in Noordwijk. Daar stonden al twee boompjes, maar die waren volgens de Meilandjes niet meer goed. Ze moesten omgezaagd worden en die taak nam Martien wel even op zich.

Martien zoekt een zaag

“Ik ga een zaag zoeken, maar dat is natuurlijk weer gedoe”, aldus Martien terwijl hij de schuur in dook. Hij haalde van alles tevoorschijn: “Dit is een ijzerzaag, dit is een zaag uit de oorlog. Dit is ook een leuke zaag, hij is blauw. Ik neem ze alle drie mee”, aldus de man die een heel kasteel renoveerde.

Decoupeerzaag

Eerst zette hij de ijzerzaag in de boom, maar dat bleek niet te werken. “Zou het met een decoupeerzaag moeten? Ja, ik doe het met een decoupeerzaag. Dat klinkt ook leuk, een decoupeerzaag”, en zo vertrok Martien weer naar de schuur.

Onkruid

Veel minuten en drie verlengsnoeren later, stond Martien met de decoupeerzaag bij de boom. “Ik vind het toch eng”, zei hij, maar ging aan de slag. Toen hij wat onkruid in zijn blikveld kreeg, ging hij ook dat met de decoupeerzaag te lijf. Uiteindelijk kreeg Martien beweging in de boom: “Oh meid, hij gaat er bijna af. Wat goed van die decoupeerzaag.”

Reacties

De kijkers van Chateau Meiland laten massaal op Twitter weten dat ze zich verbazen over de actie van Martien:

Maxime Meiland gaat inmiddels vrolijk door het leven, maar zo is het niet altijd geweest. In haar tienerjaren ging ze door een moeilijke periode. Ze zag het zelfs even niet meer zitten. Gelukkig kreeg ze hulp:

Bron: SBS, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden