‘De slimste mens’-kijkers balen dat publiekslieveling eruit ligt 
 Beeld KRO-NCRV
‘De slimste mens’-kijkers balen dat publiekslieveling eruit ligtBeeld KRO-NCRV

Kijkers ‘De slimste mens' balen dat publiekslieveling eruit ligt

Hoe verder het seizoen van De slimste mens vordert, hoe spannender de afleveringen worden. Donderdag namen cabaretier Thijs van de Meeberg en NOS-correspondent Tim de Wit het tegen elkaar op in de finaleronde en dat zorgde voor grote teleurstelling bij de kijkers.

Lize de BontKRO-NCRV

Thijs zette een bekende tactiek in om door de finale heen te komen.

Beruchte tactiek

Presentatrice Quinty Misiedjan eindigde als dagwinnaar en mocht direct door naar de volgende aflevering. Dat betekende automatisch dat Thijs en Tim samen de finaleronde moesten spelen. Ze gingen redelijk gelijk op, waarop de cabaretier het over een andere boeg besloot te gooien. Hij zette een beruchte tactiek in: tijd rekken.

Op die manier wist Thijs alle seconden van Tims klok af te snoepen en de finale te winnen. “Ah, Thijs. Eikel”, riep de correspondent uit toen hij doorhad wat zijn tegenstander aan het doen was. Niet alleen Tim was gefrustreerd, ook de kijkers thuis. Zij vinden dat je moet winnen op basis van kennis, niet vanwege een tactiek.

Reacties

‘Tim is voor zover ik weet de eerste kandidaat die in de finale protesteert tegen die kloteregel’, twittert een kijker. Een ander schrijft:De slimste mens kunnen ze voortaan beter de meest tactische mens noemen…’

Bron: KRO-NCRV

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden