Kijkers ‘De slimste mens’ ergeren zich aan dít element in het programma Beeld Screenshot KRO-NCRV
Kijkers ‘De slimste mens’ ergeren zich aan dít element in het programmaBeeld Screenshot KRO-NCRV

Kijkers ‘De slimste mens’ ergeren zich aan dít element in het programma

Elke dag is De slimste mens één van de beste bekeken tv-programma’s, maar de kijkers blijven op Twitter kritiek uiten. Zo ergeren ze zich groen en geel aan een bepaald element in het programma.

Demi SchoenmakersScreenshot KRO-NCRV

Is het jou ook opgevallen?

Jubileumjaar ‘De slimste mens’

Het is alweer het twintigste seizoen van de spannende kennisquiz. Ook dit jaar staat kritisch jurylid Maarten van Rossem Philip Freriks bij en levert hij op geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Voor de jubileumeditie van de populaire kennisquiz bedachten de programmamakers ook nog iets speciaals: ze nodigden kandidaten uit die een bijzondere link hebben met de kennisquiz. Ben je benieuwd naar De slimste mens: all stars? Híer lees je daar meer over.

Spannende aflevering

In de reguliere aflevering van woensdagavond maakt presentatrice en radiomaker Mai Verbij (28) haar debuut in De slimste mens. Zij neemt het op tegen acteur Ferdi Stofmeel en cabaretier Jasper van Kuijk. In de eerste ronde gaan de drie nog redelijk gelijk op, maar al snel neemt Jasper de leiding. Mai en Ferdi blijven een beetje achter, al weet Ferdi zich wel terug te vechten. En dat doet hij goed, want de acteur is uiteindelijk degene die zich dagwinnaar mag noemen. Wat automatisch betekent dat Jasper en Mai het tegen elkaar opnemen in de dagfinale.

Klappende deelnemers

Dat Mai uiteindelijk de show moet verlaten, verbaast de kijkers niet. Wat hen daarentegen wél irriteert is dat de kandidaten na élke goed beantwoorde vraag voor zichzelf klappen. Waarom doen ze dit? Moet dit van de productie? Hoe dan ook, kijkers zijn er niet van gediend en vragen de kandidaten hiermee te stoppen. ‘Willen jullie de kandidaten van De slimste mens niet meer vragen/verplichten om mee te klappen met het publiek? Het is niet om aan te zien als je ze ziet klappen om hun eigen of andermans goede antwoorden’, schrijft iemand. Een ander reageert met: ‘Worden die kandidaten geïnstrueerd om voor zichzelf te klappen bij De slimste mens?’

Bron: De slimste mens, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden