Kijkers hebben gemengde gevoelens over ‘vrouwelijke Maarten van Rossem’
 Beeld NPO
Kijkers hebben gemengde gevoelens over ‘vrouwelijke Maarten van Rossem’Beeld NPO

Kijkers ‘De slimste mens’ hebben gemengde gevoelens over ‘vrouwelijke Maarten van Rossem’

De kracht van De slimste mens is misschien wel de minder bekende kandidaat die je gaandeweg de afleveringen beter leert kennen en langzaam in je hart sluit. Of dat met schrijver Cindy Hoetmer ook zal gebeuren?

Birgit RoobolNPO

In de eerste seconde van de quiz hebben kijkers het al door: Cindy valt op. Ze heeft een bijzonder gevoel voor humor, dat blijkt wel als ze refereert naar een potje ganzenbord van vroeger. “Ik speelde met m’n nichtje. Ik kwam in de gevangenis, en toen lachte ze me uit.” Stoïcijns vertelt ze dat ze vervolgens het bord pakte en op het hoofd van haar nichtje sloeg. “Ik besloot toen dat het niet zo belangrijk is om te winnen, en werd ik zoals ik nu ben.”

De verloren zus van Maarten van Rossem

De verhalen die ze in De slimste mens vertelt (zoals over een chimpansee die iedereen beet), hebben dezelfde droge intonatie en de norse blik. Soms, heel soms, komt er een klein glimlachje tevoorschijn. Het doet je bíjna aan iemand denken. Kijkers vragen zich af of Maarten niet nóg een zus heeft.

En hoewel sommige kijkers haar een perfecte match met Blue Monday vinden, weet Cindy ook een trouwe schare fans op te bouwen. “Ik zie Cindy hier voor het eerst, maar ik hou nu al van haar.”

In de spannende finale won Cindy van Manuel Venderbos, dus ook vanavond kunnen we weer van de droge humor van Cindy genieten.

Bron: Veronica Superguide

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden