Kijkers 'De slimste mens' noemen dít onderdeel van de halve finale “oneerlijk” Beeld NPO still
Kijkers 'De slimste mens' noemen dít onderdeel van de halve finale “oneerlijk”Beeld NPO still

Kijkers 'De slimste mens' noemen dít onderdeel van de halve finale “oneerlijk”

Donderdagavond werd de halve finale van De slimste mens gespeeld door regisseur Johan Nijenhuis, columnist Frank Heinen en journalist Martin Visser.

Tara StokdijkNPO still

De kijkers vonden één onderdeel van het programma een tikkeltje oneerlijk.

‘Oneerlijk’ onderdeel

Namelijk het onderdeel ‘De galerij’. Bij dit onderdeel krijgen de kandidaten acht foto's te zien. Frank was als eerste aan de beurt en kreeg tatoeages van BN’ers te zien. Aan hem de taak om te raden bij welke BN’er iedere tatoeage hoort. Tot zijn eigen verbazing gaat dit hem heel goed af. Op één na (Arie Boomsma) raadt hij ze allemaal.

Moeilijke vraag voor Johan

Dan is Martin aan de beurt. Hij krijgt verschillende toetsen op het toetsenbord te zien. Ook hij scoort in deze ronde veel punten. Dan is Johan aan de beurt. Hij moet acht belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog zien te raden. Dat gaat hem een stuk minder goed af, hij weet er maar drie van de acht.

Johan valt af

Dat is behoorlijk nadelig voor Johan. Voordat de ronde ‘De galerij’ begon, stond hij ver voor, maar daarna staat hij ineens achter. Uiteindelijk wordt Martin de slimste van de dag en spelen Johan en Frank de dagfinale. Met een vraag over Maroon 5 redt Frank zichzelf en valt Johan af. Dat betekent dat de finale vrijdagavond gespeeld wordt door Martin Visser, Frank Heinen en met de nummer 1 van het klassement: acteur Jacob Derwig.

Reacties

De kijkers van de halve finale laten op Twitter weten dat ze het onderdeel ‘De galerij’ nogal oneerlijk vonden. Johan kreeg volgens hen veruit de moeilijkste vraag. Ook vinden ze het erg bijzonder dat Frank bijna alle tatoeages van BN’ers wist te raden.

Bron: NPO, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden