De Slimste Mens Beeld KRO-NCRV / Videostill
De Slimste MensBeeld KRO-NCRV / Videostill

Kijkers ‘De slimste mens’ storen zich aan niveau kandidaten: “Wat een gestuntel”

Het gemiddelde niveau lag aan het begin van dit De slimste mens-seizoen hoog. Er werden meerdere keren hoge seconderecords gevestigd en kandidaten gaven vliegensvlug nóg meer goede antwoorden dan hun voorgangers. Maar daar kwam maandagavond verandering in.

Mirna WiggersKRO-NCRV / Videostill

Kijkers vragen zich hardop af of de lat voor deelname aan De slimste mens voortaan niet ietsje hoger moet worden gelegd.

De slimste mens-score

Acteur Jacob Derwig haalde eerder dit seizoen met 506 punten een achtste plaats in de top tien van beste scores ooit in het programma. Actrice Randy Fokke haalde met 512 punten een zesde plek en columnist Frank Heinen gooide alle records aan diggelen met maar liefst 663 punten. En daarbij blies hij maandagavond zijn concurrentie compleet omver.

Geen concurrentie voor Frank Heinen

Frank, die het gisteravond moest opnemen tegen podcastmaakster Vera Siemons en kunstenaar Koos Buster, had geen echte tegenstanders aan hen. De twee bleken niet helemaal de juiste kennis in pacht te hebben om op te kunnen boksen tegen Frank. Sterker nog, soms wisten ze helemaal geen antwoorden op de vragen van presentator Philip Freriks.

Nairobi

Zo werd gedacht dat de koekoek een soort uil was, wist geen van beide dat Nairobi de hoofdstad van Kenia is en waren de kandidaten in de veronderstelling dat de Amazone in Afrika ligt.

‘Gestuntel’

Dat de kijkers een hoger niveau gewend zijn én dat een stuk leuker vinden om naar te kijken, werd maar al te duidelijk op Twitter. “Wat een gestuntel”, klinkt het bijvoorbeeld. En: “Mag de lat weer ietsje hoger?”

Tsja, ga d’r maar aanstaan. Zou jij mee durven doen aan De slimste mens?

Bron: KRO-NCRV, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden