Kijkers ‘De slimste mens’ tóch fan geworden van Jip: ‘Ze is een overlever’ Beeld KRO-NCRV
Kijkers ‘De slimste mens’ tóch fan geworden van Jip: ‘Ze is een overlever’Beeld KRO-NCRV

Kijkers ‘De slimste mens’ tóch fan geworden van Jip: ‘Ze is een overlever’

Dinsdagavond namen presentatrice Anniko van Santen en cartoonist Jip van den Toorn het op tegen uitdager Carolina Dijkhuizen in De slimste mens.

Tara StokdijkKRO-NCRV

De dag ervoor waren kijkers nog not amused over de ‘onsportieve actie’ van Jip, waarmee ze haar concurrent Roos Abelman vakkundig uit het programma bonjourde. Nu lijkt het tij gekeerd en reageren kijkers juist erg enthousiast op het optreden van Jip.

Jip in ‘De slimste mens’

Jip begint de uitzending al met de woorden: “Ik had hier eigenlijk niet mogen zitten, ik ben de kakkerlak van het seizoen.” Ze beseft zich maar al te goed dat ze de vorige aflevering niet doorkwam omdat ze zoveel vragen goed had, maar door tijd te rekken.

Flink wat fouten

Sympathiek dat ze dit toegeeft, vinden kijkers. Helaas maakt Jip de rest van de uitzending flink wat fouten. Zo haalt ze Patty Brard en Patricia Paay door elkaar, wat haar behoorlijk wat punten kost. Ook gaat ze de mist in bij een vraag over Euvgenia Parakhina. Jip noemt alles wat ze weet over de oorlog in Oekraïne op, terwijl de vraag over Euvgenia zelf gaat.

Dagfinale

De dagwinnaar wordt Jip dan ook niet. Anniko is met 475 punten de slimste van de dag. Carolina en Jip strijden tegen elkaar in de dagfinale. Menig kijker vroeg zich vast af of Jip weer zou gaan tijdrekken, maar dat bleek niet het geval. Bij de laatste vraag over Spiderman hoeft Jip slechts twee goede antwoorden te geven en dat lukt haar. Dat betekent dat uitdager Carolina na één aflevering al afscheid moet nemen.

Reacties

Kijkers reageren heel anders op het optreden van Jip dan de dag ervoor. Sterker nog: veel van hen zijn fan. Zo is het Frank van der Lende die haar op Twitter ‘overlever’ noemt. Haar winst wordt dit keer 'terecht’ genoemd en kijkers hopen dat ze de finale haalt.

Bron: KRO-NCRV, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden