Kijkers ‘De slimste mens’ zien hoe tactische Mátyás er nu zelf tactisch wordt uitgespeeld: ‘Goed gedaan, Queeny’ Beeld KRO-NRCV
Kijkers ‘De slimste mens’ zien hoe tactische Mátyás er nu zelf tactisch wordt uitgespeeld: ‘Goed gedaan, Queeny’Beeld KRO-NRCV

Kijkers ‘De slimste mens’ zien hoe tactische Mátyás er nu zelf tactisch wordt uitgespeeld: ‘Goed gedaan, Queeny’

Bioloog Mátyás Bittenbinder leek niet uit De slimste mens te slaan. Wel werd zijn tactische spel keer op keer bekritiseerd door de kijkers thuis. Met de komst van uitdager Queeny Rajkowski kreeg hij maandagavond een koekje van eigen deeg.

Tara StokdijkKRO-NRCV

En dat zorgde ervoor dat de kijkers op het puntje van hun stoel zaten.

Queeny en Mátyas in de dagfinale

Schrijver Martin Rombouts werd maandagavond slimste van de dag. Dat betekende dat Queeny en Mátyás tegenover elkaar kwamen te staan in de dagfinale. Er stond een hoop op het spel. Mátyás was gedreven om die zeven afleveringen uit te zitten, maar Queeny wilde natuurlijk niet na één aflevering al naar huis.

Tactisch spel

Queeny begon met een flinke voorsprong: 315 seconden op de klok versus 159 seconden. Toch weten we van De slimste mens dat er zelfs in zo’n situatie nog een boel kan gebeuren. En Mátyás staat erom bekend dat hij goed is in tactisch spelen.

Mátyás uitgeschakeld

Maar dat spelletje kende Queeny duidelijk ook. Na een aantal vragen stond zij op 65 seconden en Mátyás op 7. Hij wist twee goede antwoorden te geven op de vraag over Lodewijk de veertiende. Queeny deed een goede poging, maar wist niet genoeg goede antwoorden te bedenken. Ze besloot de tijd weg te laten tikken tot er nog maar 2 seconden op haar klok stonden, versus 3 seconden op de klok van Mátyás. Queeny kreeg een vraag over Denzel Washington. Binnen haar 2 seconden wist ze ‘acteur’ te roepen, waarmee ze zichzelf naar de volgende aflevering speelde. Mátyás moest hiermee het strijdtoneel verlaten.

Reacties

De kijkers thuis hebben behoorlijk zitten zweten door deze spannende dagfinale. ‘Ik zit met zweethandjes op de bank’, schrijft een kijker. Op Twitter laat men massaal weten fan te zijn van Queeny en haar slimme spel.

Bron: KRO-NCRV, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden