Kijkers 'De slimste mens' zien Yuki expres verliezen Beeld NPO still
Kijkers 'De slimste mens' zien Yuki expres verliezenBeeld NPO still

Kijkers 'De slimste mens' zien Yuki expres verliezen: “Wat onnodig”

Yuki Kempees, die we kennen van KrisKross Amsterdam en Expeditie Robinson, was maandagavond ‘de uitdager’ in De slimste mens. Waar hij in Robinson een behoorlijke doorzetter was, was hij dat nu niet bepaald. Hij gaf namelijk op!

Tara StokdijkNPO still

Yuki nam het op tegen radiopresentator Wouter Bouwman en regisseur Johan Nijenhuis. Die laatste werd de slimste van de dag, waardoor Yuki een-op-een tegen Wouter moest strijden.

Tactisch foutje

Yuki probeert zich handig door de dagfinale te worstelen door tactisch te spelen. Wanneer hij geen antwoorden meer weet, wacht hij slim tot hij minder secondes heeft dan Wouter, zodat hij bij de volgende vraag weer mag beginnen. Hierin maakt hij alleen één foutje: hij doet dit wanneer Wouter nog aan de beurt is.

Yuki geeft op

Yuki lijkt nogal van zijn à propos te zijn na deze fout. Zeker wanneer hij kort daarna de vraag krijgt hoeveel hij weet van MTV. Het lukt hem niet om veel goede antwoorden te noemen, terwijl dit naar eigen zeggen ‘zijn vakgebied is’. Met nog 31 seconde op zijn klok besluit hij op te geven en laat hij de secondes wegtikken tot nul.

Reacties

Zowel presentator Philip Freriks als zijn tegenstander Wouter zijn verbaasd door deze actie. “Wat doe je nou?”, vraagt Wouter. Philip noemt zijn actie ‘sportief’. Kijkers van De slimste mens zijn het niet met Philip eens. Zij vinden het niet sportief, maar dom en onnodig dat Yuki zichzelf uitschakelde.

Actrice Randy Fokke kampt met deze belemmerende angst

Bron: NPO, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden