Kijkers ergeren zich massaal aan taalgebruik van Abel in ‘De slimste mens’: ‘Hij zit niet in de kroeg’
 Beeld KRO NCRV
Kijkers ergeren zich massaal aan taalgebruik van Abel in ‘De slimste mens’: ‘Hij zit niet in de kroeg’Beeld KRO NCRV

Kijkers ergeren zich massaal aan taalgebruik van Abel in ‘De slimste mens’: ‘Hij zit niet in de kroeg’

Kijkers ergerden zich gisteravond groen en geel aan het taalgebruik van Abel van Gijlswijk in De slimste mens. De frontman van punkband Hang Youth schold er in het programma flink op los.

Faye BosKRO NCRV

Abel gebruikte in De slimste mens in zo’n beetje elke zin het woord ‘fucking’ en vond alles ‘sick’. Kijkers zijn niet te spreken over zijn aanstootgevende taalgebruik en noemen dit ‘het meest cringe ooit’ en hemzelf ‘een irritante gast’. Anderen kunnen het juist wel waarderen en vinden dat de zelfverklaard anarchist het programma een nodige opfrisser geeft.

Tactische spelletjes

Abel ging goed van start, maar raakte later achterop en verloor in de finaleronde van bioloog Mátyás Bittenbinder, die in de laatste acht seconden won. Mátyás staat bekend om zijn tactische spel. Eerder deze week won hij op dezelfde manier van Vogue-hoofdredacteur Yeliz Çiçek, wat niet goed viel bij de kijkers.

Bron: Twitter, JFK

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden