Even tot hier Beeld Annemieke van der Togt
Even tot hierBeeld Annemieke van der Togt

Kijkers ‘Even tot hier’ lyrisch over ‘ijzersterke’ start nieuw seizoen

Halverwege oktober won Even tot hier met 70% van de stemmen de Gouden Televizier-ring. De satirische grappen van Niels van der Laan en Jeroen Woe vallen dus goed in de smaak en dat blijkt ook weer na de eerste uitzending van het nieuwe seizoen.

Demi SchoenmakersAnnemieke van der Togt

Op Twitter zijn kijkers lyrisch. Ze waren vooral enthousiast over het feit dat het duo de popgroep K-otic weer bij elkaar wist te brengen.

‘Even tot hier’

Elke zaterdagavond nemen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe de week door in een muzikale voorstelling. Dit doen ze samen met hun band en ensemble. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week passeert in rap tempo en in musicalvorm de revue. Deze week grappen ze over klimaatactivisten, prijsplafonds en asielzoekers.

Klimaatactivisten

Of ze nu pannen soep over schilderijen gooien of zichzelf aan een stoel plakken: je kunt er niet omheen dat de afgelopen tijd steeds meer klimaatactivisten in het nieuws kwamen met ‘ludieke’ acties. Het lijkt zelfs wel dat het de enige manier is om aandacht te krijgen.

K-otic reünie

Voor de gelegenheid zong K-otic (je weet wel, die popgroep van twintig jaar geleden) hier een lied over. Ze veranderden hun hit Damn I think I love you in: “Damn wat moet je dán doen?” De ‘reünie’ van de popgroep viel goed in de smaak bij de kijkers, want op Twitter ging het nergens anders over.

Niet compleet

K-otic ontstond in 2001 dankzij het programma Starmaker. Ze scoorde talloze hits, maar na twee jaar ging de zevenkoppige groep al uit elkaar. De laatste keer dat de Starmaker-band als groep optrad voor een eenmalige reünie in de toenmalige Heineken Music Hall. Speciaal voor Even tot hier stonden Sita Vermeulen, Rachel Kramer, Anna Speller, Bouchra Tjon Pon Fong en Bart Voncken na jaren weer samen op het podium. Alleen Martijn Terporten en Stefan de Roon waren niet van de partij.

Alleen maar lof

Kijkers zijn erg te spreken over het begin van het nieuwe seizoen. ‘Ai ai ai, Even tot hier is weer pijnlijk goed’, klinkt het op Twitter. Een ander reageert met: ‘Het was weer geweldig. Ik heb genoten van de vele waarheden vandaag, verpakt in humor.’

Bron: Even tot hier, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden