Kijkers ‘Expeditie Robinson’ genieten stiekem van onsmakelijke eetproef: “Favoriete stukje leedvermaak” Beeld RTL
Kijkers ‘Expeditie Robinson’ genieten stiekem van onsmakelijke eetproef: “Favoriete stukje leedvermaak”Beeld RTL

Kijkers ‘Expeditie Robinson’ genieten stiekem van onsmakelijke eetproef: “Favoriete stukje leedvermaak”

Het is vaste prik in Expeditie Robinson: de eetproef. De kandidaten hebben doorgaans veel honger, maar op deze proef zitten ze niet bepaald te wachten.

Tara StokdijkRTL

Er wordt ze namelijk een heleboel goors voorgeschoteld. Van oogballen tot testikels en van levende larven tot koeientong: zie dat maar eens weg te werken.

Expeditie Robinson: de eetproef

De eetproef bestaat uit zes rondes. Iedere ronde krijgen de kandidaten iets vreselijks voorgeschoteld en degene die dit als laatste doorslikt valt af. De persoon die als eerste afvalt krijgt een zwarte stem. Wie wint krijgt immuniteit en mag naar winnaarseiland. Maar dat niet alleen: de winnaar strijdt tegen de winnaar van de volgende proef in een duel om de eerste finaleplek.

Zwarte stem voor Mariana

Er staat dus veel op het spel en dát is te merken. De kandidaten gaan er volledig voor. Behalve Mariana. Zij valt als eerste af en krijgt een zwarte stem. Ook Edith heeft het zwaar. Zij eet normaal geen vlees en vis, dus deze onsmakelijke hapjes zijn voor haar extra moeilijk weg te werken. Er komt een hoop kokhalzen aan te pas.

Winnaar en afvaller

Dominique en Niels houden het behoorlijk lang vol. Uiteindelijk is het Niels die er met de winst vandoor gaat, en dat verbaast tegenwoordig niemand meer. Hij vertrekt immers keer op keer naar winnaarseiland na een proef. ‘s Avonds volgt er weer een eilandraad en is het Rita die naar huis wordt gestemd.

Reacties op Twitter

Ondanks al het kokhalzen, kotsen en gesmak genieten veel kijkers tóch van de eetproef. “Favoriete stukje leedvermaak”, noemt één van de kijkers het op Twitter.

Maar er zijn ook veel kijkers die er helemaal niet graag naar kijken. Zij spoelen liever door. En zelf meedoen aan de eetproef? In geen miljoen jaar!

Bron: RTL, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden