Kijkers ‘Expeditie Robinson’ zijn verbaasd dat déze kandidaat door is naar de finale: “Niet verwacht” Beeld RTL
Kijkers ‘Expeditie Robinson’ zijn verbaasd dat déze kandidaat door is naar de finale: “Niet verwacht”Beeld RTL

Kijkers ‘Expeditie Robinson’ verbaasd dat déze kandidaat naar de finale mag

Dominique Hazeleger heeft haar plek in de finale al veroverd. Donderdagavond zagen we in Expeditie Robinson: all stars hoe Niels Gomperts, Mariana Verkerk, Ferry Doedens en Sebastiaan Labrie streden voor die laatste twee finale plekken.

Tara StokdijkRTL

De uitslag is voor veel kijkers behoorlijk verrassend.

De halve finale van Expeditie Robinson

Terwijl Dominique veilig op winnaarseiland zat, moesten de overige vier kandidaten nog twee proeven doen. De twee winnaars van die proeven mochten naar de finale. De verliezende kandidaten moesten helaas naar huis. Er hing dus een hoop van af.

Eerste proef

De eerste proef draaide om uithoudingsvermogen. De kandidaten stonden met hun voeten op een rollend plateau, terwijl ze voorovergebogen stonden en met hun handen op een stang leunden. Het plateau werd steeds een stukje naar achteren gerold. Niels hield dit uiteindelijk het langst vol en mocht dus door naar de finale.

Tweede proef

Daarna volgde een proef met allerlei facetten. Kruipen, graven, puzzelen, balanceren: alles kwam aan bod. Het belangrijkste was snelheid, want degene die als eerste klaar was, won. En dat was Ferry! Hij is dus de laatste finalist, en Mariana en Sebastiaan moesten helaas naar huis.

Reacties

Kijkers laten massaal op Twitter weten dat ze het knap vinden van Ferry dat het hem is gelukt om in de finale te komen. Hij stond deze expeditie namelijk bekend als iemand die behoorlijk snel in paniek raakte. “Lekker hoor, Ferry. Niet verwacht aan het begin van de serie”, schrijft een kijker.

Bron: RTL, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden