Tom Cornelissen Beeld Tom Cornelissen
Tom CornelissenBeeld Tom Cornelissen

Kijkers ‘Expeditie Robinson’ zitten kokhalzend op de bank na proef vol ‘Kroatische delicatessen’

Fans van het programma wísten dat het er binnenkort aan zat te komen: de beroemde (en vooral beruchte) eetproef van Expeditie Robinson. Deze zondag was het dan eindelijk zover. Het bleek niet alleen een pittige proef voor de deelnemers van Kamp Noord en Kamp Zuid, maar ook voor de kijkers thuis.

Kim Van WeeringTom Cornelissen

“Mijn maag!”, roepen fans van het programma op Twitter misselijk uit.

Tien mandjes op tafel

Als de negen overgebleven deelnemers op de boot richting de proef zitten, hopen ze voorzichtig dat ze de samensmelting eraan zit te komen. Maar helaas: als ze bij Nicolette aankomen, wordt al snel duidelijk dat dát niet geval is. In plaats daarvan staan er tien mandjes op een grote tafel. Teamleden uit beide kampen moeten elkaar uitdagen om een van de mandjes te openen, en de inhoud op het bord dat eronder ligt zo snel mogelijk op te eten.

En die inhoud... Daar wordt niemand blij van. De ‘Kroatische delicatessen’ zijn verdeeld in categorie 1 t/m 5: van ‘nog enigszins goed te eten' tot ‘echt behoorlijk onsmakelijk’. Hoe hoger de categorie, hoe hoger de te verdienen punten.

Van koeienmaag tot geitenogen

Jan daagt als eerste Yuki uit. Beide heren moeten zo snel mogelijk een geitentong naar binnen werken. Het is Jan die aan het langste eind trekt. Dan daagt Dyantha Defano uit. Het lukt Dyantha - zelfs niet op een lege maag - om koeienmaag te eten, waardoor Defano er met de punten vandoor gaat. Vervolgens strijden Sylvana en René met een paar geitenogen om de winst, en is het wederom Kamp Noord die de punten binnenhaalt. Als Sandra uiteindelijk de stand op 13-0 weet te zetten, maakt Kamp Zuid al geen schijn van kans meer.

Niet alleen de deelnemers, maar ook de kijkers thuis trekken de proef behoorlijk slecht. “Dit is het moment om de tv even uit te zetten”, schrijven kijkers op Twitter:

Bron: Twitter & RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden