Kijkers ‘Five days inside’ missen diepgang bij presentator Rick Brandsteder Beeld RTL
Kijkers ‘Five days inside’ missen diepgang bij presentator Rick BrandstederBeeld RTL

Kijkers ‘Five days inside’ missen diepgang bij presentator Rick Brandsteder

Woensdagavond zagen de kijkers van Five days inside hoe Rick Brandsteder voor vijf dagen introk in dak- en thuislozenopvang Havenzicht in Rotterdam.

De kijkers van het programma laten weten dat ze geraakt zijn door de schrijnende situaties van de dak- en thuislozen, maar Rick Brandsteder weet zélf niet te raken.

Geen veilige haven

Ricks welkom in de opvang is niet heel warm te noemen. Hij mag slapen op een matras in een kantoor, want het is niet de bedoeling dat hij een bed bezet houdt. Ook wordt zijn koffer direct binnenstebuiten gekeerd. Snel ontdekt Rick dat de opvang niet de veilige haven is die hij had verwacht. Het is een ruige plek waar mensen met heftige verhalen verblijven.

Oud en ziek

Rick ontmoet de thuisloze Martin. De 80-jarige belandde in de opvang nadat hij door zijn vriendin uit huis werd gezet. Hij is oud en ziek en ziet het leven niet meer zitten.

Moeilijk gesprek

“Van mij hoeft het niet meer. Ik rijd liever m’n scootmobiel dadelijk zo tegen een auto aan, dat ze me doodrijden. Zover ben ik. Ik kan er niet meer tegen”, zegt hij tegen Rick. “Je overvalt me hiermee een beetje”, antwoordt Rick, die duidelijk niet goed weet wat hij moet zeggen. “Ik wens u veel sterkte. Houd u taai”, besluit hij, met een brok in zijn keel.

Reacties

De kijkers van het programma laten op Twitter weten dat ze wat diepgang misten in de gespreksvoering van Rick. Wel wordt de presentator integer en oprecht genoemd.

Rick Brandsteder baalt van oppervlakkige gesprekken met zijn vader

Bron: Twitter, RTL.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden