Kijkers ‘Floortje gaat mee’ geëmotioneerd door aflevering over beren in gevangenschap
 Beeld AVROTROS
Kijkers ‘Floortje gaat mee’ geëmotioneerd door aflevering over beren in gevangenschapBeeld AVROTROS

Kijkers ‘Floortje gaat mee’ geëmotioneerd door aflevering over beren in gevangenschap

De eerste aflevering van Floortje gaat mee komt binnen bij kijkers. In het nieuwe programma maakt Floortje Dessing, samen met fotograaf Jasper Doest, een roadtrip naar Nepal. Onderweg leggen de twee de band tussen mens en dier vast in elf verschillende landen.

Ismay GijsenAVROTROS

De eerste stop vindt plaats in Roemenië.

Beren in gevangenschap

Roemenië staat bekend om haar grote populatie beren. De beesten leven er in het wild, maar vaak ook in gevangenschap. Ondanks dat dit officieel verboden is, worden er helaas nog steeds beren in dierentuinen en circussen gehouden.

Floortje en Jasper maken in Roemenië kennis met Cristina Lapis, die haar leven heeft gewijd aan het redden van beren die in gevangenschap leven. Ze bevrijdt de beren en brengt ze vervolgens onder in haar Libearty Bear Sanctuary.

Hartverscheurend beeld

Tijdens het bezoek van Floortje en Jasper komt er een nieuwe beer aan in de opvang. Mascha moest haar hele leven kunstjes opvoeren in een circus. De hartverscheurende aanblik van de verwarde beer, die meteen na aankomst bij Libearty kunstjes probeert te doen, raakt zowel Floortje als de kijker thuis diep. “Wanneer ze buiten komt en het water en de andere beren ziet, gaat het vast een stuk beter met haar”, zegt Cristina geruststellend.

Reacties op ‘Floortje gaat mee’

Kijkers laten via Twitter weten dat ze het niet droog houden. ‘Confronterende en noodzakelijke televisie die je bij de strot grijpt’, schrijft een kijker.

Bron: BNNVARA

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden