Kijkers genieten van adembenemende natuur in Het Perfecte Plaatje Beeld RTL
Kijkers genieten van adembenemende natuur in Het Perfecte PlaatjeBeeld RTL

Kijkers genieten van adembenemende natuur in Het Perfecte Plaatje

Bijna 800.000 Nederlanders keken op woensdagavond naar de halve finale van Het Perfecte Plaatje, waarin BN'ers strijden om de titel van beste fotograaf. IJsland is het decor van deze laatste twee afleveringen en dat zorgt voor ontroering bij de kijkers thuis.

Leonie CollombonRTL

In Het Perfecte Plaatje draait het natuurlijk allemaal om de foto’s die kandidaten aanleveren, maar in de halve finale en finale trekt een ander aspect ook de nodige kijkers. Voor de laatste twee rondes staat er namelijk steevast een reisje op de planning. In vorige seizoenen vlogen de finalisten naar landen als Argentinië en Bonaire, maar in coronatijd kwamen ook onze eigen Waddeneilanden voorbij. Nu is er opnieuw een eiland aan de beurt: IJsland.

Halve finale Het Perfecte Plaatje

Een bestemming waar de hele groep wel heen wilde vliegen, maar slechts drie kandidaten mochten mee. Tina de Bruin, Geraldine Kemper en Linda Hakeboom waren de gelukkige fotografen die in de halve finale belandden en op het vliegtuig mochten stappen. De eerste opdracht is meteen uniek voor het IJslandse landschap: de drie moesten een ‘buitenaardse’ foto maken. Terwijl de uitleg nog bezig was, werd het drietal overvallen door presentator Tijl Beckand. Het Noorderlicht was namelijk te zien! Opdracht twee, het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel, kwam er dus direct tussendoor. De derde en laatste opdracht van de halve finale was al net zo spectaculair: de vrouwen mochten de IJslandse paarden vastleggen. Hoewel ze alle drie ontroerd raakte, was de jury minder te spreken over de resultaten. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Tina naar huis moest -Geraldine en Linda zijn daarom volgende week te zien in de finale.

Adembenemende natuur

Hoewel de meeste televisiekijkers intunen vanwege de kandidaten en hun foto’s, was de natuur in deze aflevering ook een reden om te kijken. Op Twitter valt de ene na de andere positieve reactie over IJsland te lezen: kijkers die er al eens waren kijken met mooie herinneringen terug, terwijl anderen de bestemming direct op hun lijst zetten. Snappen we!

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden