Kijkers geraakt door heftige aflevering ‘Five days inside’: “Tranen stromen over mijn wangen” Beeld RTL
Kijkers geraakt door heftige aflevering ‘Five days inside’: “Tranen stromen over mijn wangen”Beeld RTL

Kijkers geraakt door heftige aflevering ‘Five days inside’: “Tranen stromen over mijn wangen”

Woensdagavond konden we in Five days inside zien hoe Natasja Froger vijf dagen verbleef bij de Veilige Veste van Fier. In deze instellingen zitten jongeren die te maken hebben gehad met zwaar seksueel geweld. Kijkers van het programma noemen de aflevering enorm heftig.

Televisie

In de Veilige Veste krijgen kinderen vanaf elf jaar intensieve hulp en begeleiding om terug te kunnen keren in de maatschappij. Wat de kinderen die hier verblijven hebben meegemaakt, bezorgt Natasja rillingen en zorgt ervoor dat ze met een brok in haar keel het gebouw binnengaat.

Gedwongen sex met vreemden

Natasja spreekt verschillende meiden en jongens die in de instelling verblijven. Zo spreekt ze een 15-jarig meisje dat in handen viel van een loverboy en door hem werd verkracht. Op haar tweede dag in de instelling spreekt ze de 19-jarige Naomi die door haar ex werd gedwongen om sex te hebben met vreemden. Haar ex maakte ook plannen om haar te verkopen.

Therapiesessies

Natasja gaat niet alleen in gesprek gaat met slachtoffers, ze woont ook therapiesessies bij. Zo volgt ze onder andere een EMDR-sessie met Soleil. Ze is erbij als Soleil opdrachten uitvoert en over haar trauma praat. Ook dit maakt diepe indruk op Natasja. Ze is ontzettend boos als ze hoort wat Soleil is aangedaan: “Ik ben er gewoon helemaal misselijk van. Wat een nachtmerrie voor haar.”

Reacties

Het bezoek aan de Veilige Veste ging Natasja niet in de koude kleren gaan zitten, en ook de kijkers raakt het enorm. Zo laten velen op Twitter weten in tranen te zijn uitgebarsten tijdens het kijken naar deze aflevering.

Natasja Froger: “Op dat moment vond ik mezelf een ontzettende held”

Bron: RTL Boulevard, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden