Heel Holland bakt 2022 Beeld Roland J. Reinders/Omroep MAX
Heel Holland bakt 2022Beeld Roland J. Reinders/Omroep MAX

Kijkers ‘Heel Holland bakt’ verdeeld over déze finalist: “Had de afvaller moeten zijn”

De finalisten van Heel Holland bakt 2022 zijn bekend. Tom, Zeinab en Enzo nemen het volgende week tegen elkaar op in de finale. En vooral de keuze voor de laatste bakker zorgt voor verbazing onder kijkers.

Faye HeijnisRoland J. Reinders/Omroep MAX

Volgens hen uitten juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven op Enzo namelijk het meest kritische commentaar deze week, maar kozen er toch voor om Marieke de tent uit te sturen.

Halve finale Heel Holland bakt

De bakkers moesten in deze halve finale van Heel Holland bakt een paasbrood, een paasslof en een paastaart maken. Inderdaad, het thema was Pasen! Een beetje laat, maar dat komt door een aanpassing in de programmering. Helaas vielen de baksels van Marieke niet helemaal bij de jury in de smaak. “Wat simpel”, vond Janny van haar brood. “De advocaat is bijna aan het schiften met het room”, klonk de kritiek op haar slof. En “te weinig techniek”, oordeelde Robèrt over haar taart. Dat alles samen, leidde uiteindelijk tot haar eliminatie.

Enzo vs Marieke

En dat terwijl Enzo toch ook wel veel en misschien zelfs wel meer kritiek kreeg. Te slap en niet-gaar deeg, te veel vocht in de vulling, aan de droge kant... Maar, zei Janny: “Hij probeert dingen uit die eigenlijk nog niet eerder bedacht zijn.” En met die creativiteit wint hij het volgens de jury van Marieke. Robèrt omschrijft haar bakstijl namelijk als ‘heel veilig bakken’.

Enzo onterecht in de HHB-finale?

Goed onderbouwde kritiek dus, maar toch zijn sommige kijkers het niet eens met de keuze van de jury. ‘Meeste commentaar op Enzo, meeste fouten: hij had mijn inziens de afvaller moeten zijn’, klinkt het onder meer. En: ‘Als je naar het commentaar luisterde van de jury (want wij proeven natuurlijk niet) was Enzo de slechtste deze week. Jammer dat ze hem dan niet weg durven te sturen. Marieke had meer verdiend.’

Toch blijft Enzo ook de publieksfavoriet, want het is zo’n schat. En hij onderscheidt zich door zo veel mogelijk veganistisch te bakken.

Finale Heel Holland bakt 2022

Enfin, op naar de finale. Op zaterdag 7 mei wordt bekend wie de winnaar van Heel Holland bakt 2022 wordt. Hoewel Tom de winnaar was van deze halve finale, zetten veel kijkers al in op Zeinab.

Volg jij onze Heel Holland bakt-blog al?

Bakkers klaar? Bakken maar! De perfecte chocoladekaart maak je met de volgende ingrediënten:

Bron: Heel Holland bakt (Omroep MAX)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden