Het perfecte plaatje Beeld RTL
Het perfecte plaatjeBeeld RTL

Kijkers ‘Het perfecte plaatje’ onder de indruk van finale én komen met een idee voor nieuw seizoen

Woensdagavond namen Jochem van Gelder, Thomas Berge en Maurice Lede het tegen elkaar op in de finale van Het perfecte plaatje in Argentinië. Het was een spannende strijd, maar wie kreeg de hoogste cijfers van de jury en mag zich de winnaar noemen?

Demi SchoenmakersRTL

Voor de finale van deze zomereditie stonden nog twee opdrachten op het programma: een fashionshoot en een drieluik.

Eerste afvaller van ‘Het perfecte plaatje’

Bij de eerste opdracht kregen de drie finalisten elk een model met wie ze de fashionshoot moesten doen. Thomas ging al vrij snel de mist in. Ondanks het fantastische model kreeg hij niet de foto waarop hij hoopte. Uiteindelijk leverde hij een foto in waarop de kleding duidelijk was gekreukeld. Niet heel gek dus dat Maurice en Jochem hogere punten behaalden. Kortom: einde oefening voor Thomas.

Prachtige drieluik

Voor de tweede en laatste opdracht liepen Maurice en Jochem een dagje mee met de echte Argentijnse gauchos. De bedoeling was om een documentaire-drieluik te maken waarin het leven van een gaucho gelijk duidelijk werd.

Het resultaat was fantastisch! Beide finalisten schoten prachtige plaatjes. Toch sprong er één beeld bovenuit dat er ongetwijfeld voor zorgde dat Maurice tot winnaar werd uitgeroepen. Voor deze generatiefoto had hij tijdens de zonsondergang de opa met de jongste telg van de gaucho-familie gefotografeerd.

De grote winnaar

De jury, bestaande uit fotografen William Rutten en Gaby Herbstein, was duidelijk onder de indruk. “Dit beeld komt enorm binnen. Wat een rust, echt een prachtige foto met de perfecte lichtinval. De juiste tijd en de juiste plek, goed gezien door de fotograaf”, zei de jury. En zo werd Maurice Lede de terechte winnaar van Het perfecte plaatje in Argentinië.

Tip voor volgend seizoen

Kijkers genoten erg van deze zomereditie. Ze zijn het zelfs eens met winnaar en dat gebeurt niet vaak. ‘Maurice is de terechte winnaar met zijn prachtige drieluik’, schrijft een kijker op Twitter. Wel hebben ze een tip voor het volgende seizoen. Ze zouden graag een keer een serie zien zónder bekende Nederlanders. Waarschijnlijk omdat ze zelf stiekem ook een keer mee willen doen. Dat snappen wij wel!

Bron: Het perfecte plaatje in Argentinië, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden