Kijkers ‘Het perfecte plaatje’ zijn het oneens met déze keuze van de jury Beeld William Rutten/RTL
Kijkers ‘Het perfecte plaatje’ zijn het oneens met déze keuze van de juryBeeld William Rutten/RTL

Kijkers ‘Het perfecte plaatje’ zijn het oneens met déze keuze van de jury

In de derde aflevering van Het perfecte plaatje stond woensdagavond de traditionele naaktshoot centraal. Kijkers van het programma waren het dit keer niet eens met de puntenverdeling van de jury.

Lize de BontWilliam Rutten/RTL

Tja, smaken verschillen.

Trijntje op eerste plaats

In Het perfecte plaatje krijgen de kandidaten elk seizoen de meest uiteenlopende opdrachten. De eerste opdracht draait om stilte. De fotografen moeten dit zien uit te drukken in beeld, een pittige taak. Trijntje Oosterhuis besluit een landschap met op de achtergrond een molen te fotograferen en dat blijkt een goede zet. De zangeres krijgt van de jury een acht en belandt daarmee op de eerste plaats.

Naaktshoot

In de tweede opdracht draait het om naakt, de shoot die ieder jaar weer terugkeert. Het thema is deze keer ‘naakt met een boodschap’. De deelnemers moeten binnen drie kwartier een statement maken met behulp van blote lichamen. Dat gaat ze goed af: Geraldine Kemper maakt een statement tegen bont, Maik de Boer gebruikt naakt als protest tegen bodyshaming en Trijntje maakt zich met haar foto hard voor een wereld zonder discriminatie.

Reacties

Maik gaat er deze keer met de winst vandoor en Bente Fokkens moet het programma helaas verlaten. Toch hebben kijkers het niet over de winst van Maik of het verlies van Bente. Er wordt vooral gediscussieerd over de twee foto’s van Trijntje. ‘Uit de foto van Najib sprak véél meer stilte dan die van Trijntje’, zegt een kijker over de stilteshoot. Ook de naaktfoto wordt voorzien van commentaar. ‘Ik vraag me af of het slim was om de altijd wat ongemakkelijke, tikje giechelige naaktshoot bij #hetperfecteplaatje te combineren met protestbewegingen’, schrijft een andere kijker.

Bron: RTL

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden