Kijkers ‘Humberto’ geraakt door 9-jarige Lily: “Ik word gepest omdat ik lelijk pluishaar heb” Beeld RTL
Kijkers ‘Humberto’ geraakt door 9-jarige Lily: “Ik word gepest omdat ik lelijk pluishaar heb”Beeld RTL

Kijkers ‘Humberto’ geraakt door 9-jarige Lily: “Ik word gepest omdat ik lelijk pluishaar heb”

Zondagavond was de 9-jarige Lily te gast in de talkshow van Humberto Tan. Openhartig vertelde ze over hoe ze gepest wordt en daarmee wist ze de kijkers van het programma in het hart te raken.

Tara StokdijkRTL

De reden dat Lily werd uitgenodigd bij Humberto: ze was onlangs te zien in het jeugdprogramma Hoofdzaken. In dit programma krijgen kinderen een knipbeurt terwijl ze openhartig vertellen wat hen bezighoudt. Toen de 9-jarige Lily te gast was in het programma, vertelde ze dat ze gepest wordt om haar haar.

Lily wordt gepest

“Dan mag ik niet meedoen, omdat ik pluishaar heb. Dat is niet leuk”, vertelde Lily in Hoofdzaken. Toen kapper Marko vroeg waarom kinderen haar pesten om haar haar, legde ze uit: “Omdat ik lelijk pluishaar heb en de andere kinderen niet. Zij hebben ‘normaal’ haar, gewoon steil haar, en ik niet.”

“Ik heb een tijd gehad dat ik niet meer naar school wilde, en dat ik mijn haar niet meer los wilde”, vertelde de kleine Lily. “Ze zeggen ook tegen me dat ik op een jongen lijk als ik mijn haar los heb.”

Het gebeurt nog steeds

Zondagavond was Lily, samen met haar moeder en kapper Marko, te gast bij Humberto. De presentator vroeg haar hoe het nu gaat, en gelijk vertelde ze uit dat ze die dag ervoor nog gepest: “Ik was bij een barbecue gisteren en toen ben ik weer gepest over mijn haar. Een jongetje zei dat ik raar ben en lelijk haar heb.”

Lieve woorden tegen de spiegel

Toen Humberto vroeg hoe ze daarmee omgaat, legde ze uit: “Dan doe ik alsof ik mijn eigen beste vriendin ben. Ik ga in de spiegel kijken en zeg dan allemaal lieve dingen tegen mezelf. Dat helpt wel. Het is alsof iemand anders het tegen me zegt.”

Niet boos op de pesters

Met deze mooie woorden kreeg ze de rest van de tafelgasten stil. Dat Lily heel wijs is voor haar leeftijd, bleek ook toen ze uitlegde dat ze helemaal niet boos is op de pesters: “Iedereen heeft liefde nodig. Ook de mensen die pesten hebben liefde nodig.” Kijkers van de talkshow zijn ontzettend geraakt door Lily:

Bron: RTL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden