Kijkers in tranen bij afscheidsconcert Rob de Nijs Beeld BrunoPress/Harold Versteeg
Kijkers in tranen bij afscheidsconcert Rob de NijsBeeld BrunoPress/Harold Versteeg

Kijkers in tranen bij afscheidsconcert Rob de Nijs

Veel mensen zagen donderdagavond het afscheidsconcert van Rob de Nijs (79) op tv. En dat maakte de nodige emoties los.

Faye BosBrunoPress/Harold Versteeg

Afgelopen zomer namen fans in de Ziggo Dome al afscheid van de muzikale carrière van Rob de Nijs (79). Donderdagavond zond omroep MAX zijn écht laatste concert uit. Kijkers genieten volop van het afscheidsconcert, genaamd Het is mooi geweest.

Mooie woorden van bevriende artiesten

Rob begint het bijzondere optreden met nummers als Ik laat je vrij en Eeuwig jong. Daarna wordt hij bijgestaan door bevriende artiesten zoals Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Sanne Wallis de Vries en Danny Vera, die mooie woorden over hebben voor de zanger die lijdt aan Parkinson.

Lovende reacties

Op Twitter regent het lovende reacties voor de muzieklegende. Sommige kijkers pinken zelfs een traantje weg, net als Rob zelf op het podium. ‘Wauw... nu al tranen’, schrijft iemand. ‘Een brok in m’n keel en tranen in m’n ogen... vanaf 1985 ieder concert in Nijmegen bezocht met m’n moeder. Recht m’n hart in’, zegt een ander.

Bekend Nederland geniet van Rob de Nijs

Ook bekend Nederland geniet volop. ‘Wat een geweldig concert! Een emotionele rollercoaster wat een grootheid! Bedankt Omroep Max en Bedankt Rob de Nijs!’, schrijft Frans Bauer op Twitter. ‘Ik kon helaas niet bij z’n laatste concert zijn. Extra fijn dat Omroep MAX heeft besloten ’t concert van Rob de Nijs uit te zenden’, schrijft Marga Bult. ‘In mijn vak kwam ik hem vaak tegen in het circuit, het doet me nu veel hem zo kwetsbaar te zien.’

Lof en eer

Omroep MAX-baas Jan Slagter is trots dat zijn omroep het laatste concert mocht uitzenden. ‘Deze grote Nederlandse zanger verdient alle lof en eer! Dank voor alle mooie reacties. Het zal Rob goed doen deze te lezen. Bedankt Rob voor alle mooie liedjes!’

Ziekte van Parkinson

Met het afscheidsconcert neemt De Nijs afscheid van een ruim zestig jaar durende carrière. De zanger stopt met optreden omdat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Bron: Linda.nl, RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden