Kijkers ‘Miljoenenjacht’ leven mee met kandidaat die te vroeg stopte: ‘Sadistisch spel is het ook’ Beeld Miljoenenjacht
Kijkers ‘Miljoenenjacht’ leven mee met kandidaat die te vroeg stopte: ‘Sadistisch spel is het ook’Beeld Miljoenenjacht

Kijkers ‘Miljoenenjacht’ leven mee met kandidaat die te vroeg stopte: ‘Sadistisch spel is het ook’

Zondagavond leerde finalist Guido (54) een pijnlijke les in Miljoenenjacht: op het juiste moment stoppen is cruciaal. Te lang doorspelen kan desastreus zijn, maar te vroeg stoppen ook!

Tara StokdijkMiljoenenjacht

Guido speelde op safe en ging gauw akkoord met een mooi bod van de bank. Toch had iets meer lef hem verder gebracht...

Finalist ‘Miljoenenjacht’ stopt te vroeg

Dat Guido geen roekeloze speler is, werd al gauw duidelijk. Toen hij een koffer mocht kiezen, bleek dat hij er een hele analyse op had losgelaten. Zo kwam hij bij koffer 7 uit. De eerste ronde ging van start. Guido mocht zes koffers openmaken. Dat ging hem uitstekend af, hij speelde het ene na het andere lage bedrag weg. Dat leverde hem een mooi openingsbod van € 78.000 op. Zo’n openingsbod wordt zelden geaccepteerd, en ook Guido speelde vol vertrouwen verder.

Dat is pech, 5 miljoen weg

De tweede ronde bleek alleen nogal een klap voor dat zelfvertrouwen. Hij speelde namelijk de 5 miljoen weg. Guido hoopte zo dat dit bedrag in koffer 7 zat, dat het hem behoorlijk van de leg bracht. Na de tweede ronde kreeg hij een nieuw bod van de bank: € 242.000. Een mooi bod, maar na de tweede ronde stoppen is best snel. Toch deed Guido het en drukte hij op de rode knop: het is een deal.

Pijnlijke conclusie

Zoals altijd werd Guido hierna gevraagd verder spelen, om te kijken wat er was gebeurd als hij door was gegaan. Al snel bleek dat hij dat laatste beter had kunnen doen. Hij speelde het ene na het andere lage bedrag weg. Uiteindelijk bleek het enorme vertrouwen dat hij in zijn koffer 7 had terecht: er zat namelijk 1 miljoen in! De avond had dus zomaar heel anders kunnen eindigen.

Reacties

De kijkers thuis leven met Guido mee. ‘Ik denk dat meneer slecht slaapt vannacht’, schrijft een Twitteraar. ‘Ik snapte niet waarom hij al stopte’, schrijft een ander. Ook wordt Miljoenenjacht een sadistisch spel genoemd:

LibelleTV vroeg Linda de Mol wanneer ze voor het laatst een aantal dingen deed. Zoals: wanneer heeft ze voor het laatst iets liefs gedaan voor een ander, wanneer voelde ze zich voor het laatst trots en wanneer had ze voor het laatst vlinders in haar buik? Haar antwoorden zie je in deze video:

Bron: SBS, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden