Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ schrikken van het woord ‘uithuisplaatsing’ in kittendrama Beeld Talpa
Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ schrikken van het woord ‘uithuisplaatsing’ in kittendramaBeeld Talpa

Kijkers ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ schrikken van het woord ‘uithuisplaatsing’ in kittendrama

In Mr. Frank Visser doet uitspraak wordt deze week gesproken over een ‘uithuisplaatsing’ van kittens. En dat schiet sommige kijkers in het verkeerde keelgat.

Doortje ScheepersTalpa

Het is een opmerkelijke zaak, maar kijkers vinden deze opmerking écht niet kunnen.

Gastouders voor kittens

Laten we bij het begin beginnen. De Tilburgse Theo en Monique zijn de trotse oprichters van de stichting De Kittenmand, die zwerfkittens opvangt door middel van een gastouderssysteem. Deze gastouders verzorgen de kittens tijdelijk, totdat ze naar een nieuw baasje gaan. Maar nu weigert één van die gastouders de kittens terug te geven. “Ze heeft de katten gecatnapt”, zegt Theo.

Reïncarnatie

De problemen begonnen toen Inge vertelde dat ze voelde dat kitten ‘Tara’ een reïncarnatie was van één van haar eerdere huisdieren. Die tip kreeg ze van een engel. Ze moest en zou de kat daarom adopteren. Maar dat was niet de bedoeling: volgens de regels van de stichting mocht Inge geen kat adopteren in haar eerste jaar als gastouder.

Terwijl de stichting al het kattenvoer betaalt en bepaald materiaal in bruikleen geeft, vertikt Inge het om de katten terug te geven. Ze eist dat ‘haar kittens’ door háár geadopteerd worden. Ook wil ze de andere kittens altijd kunnen bezoeken, om te kijken of ze wel goed worden opgevoed. Presentator Viktor Brand weet niet wat hij hoort. “Dus als ik één van die kittens zou adopteren, dan krijg ik Inge er eigenlijk bij?”

Mr. Frank Visser doet uitspraak

Uiteindelijk komt Mr. Visser met het besluit dat Inge alleen de ‘gereïncarneerde kat’ mag adopteren. De andere drie kittens moet ze (zoals afgesproken) teruggeven aan De Kittenmand. Daarnaast is ze vanaf nu geen gastouder meer.

Inge kan het niet geloven. Ze is het niet eens met de uitspraak en zegt: “Het voelt als een uithuisplaatsing.”

Heftige woorden volgens kijkers

Kijkers zijn het over het algemeen eens met de uitspraak van Mr. Visser, ook al vinden ze het een beetje sneu voor Inge dat ze de kittens, waar ze maandenlang voor heeft gezorgd, ineens moet afstaan. Kijkers zijn wel geschrokken van het woord ‘uithuisplaatsing’. Natuurlijk kun je veel van je huisdier houden, maar het gaat ver om ’m te vergelijken met een kind, lijkt men te denken. ‘Wat een continu onnodig gebruik van het woord uithuisplaatsing’, zegt de één op Twitter. ‘Typisch mensen die een werkelijke uithuisplaatsing niet kennen’, schrijft een ander. En weer iemand anders reageert met: ‘Pff... uithuisplaatsing.’

Bron: Mr. Frank Visser, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden