Op zoek naar... Beeld Ruud Baan
Op zoek naar...Beeld Ruud Baan

Kijkers niet te spreken over zangkwaliteit finalisten ‘Op zoek naar...’

Na een spannende halve finale zijn de finalisten van het nieuwe seizoen van Op zoek naar... bekend. Alleen zijn de kijkers het niet helemaal eens met de uitslag.

Doortje ScheepersRuud Baan

In de zesde editie van het programma Op zoek naar... leidt de zoektocht voor het eerst niet naar één maar naar twee hoofdrolspelers voor de musical van Grease.

Op zoek naar... Danny & Sandy

In totaal streden aan het begin zestien kandidaten om de twee hoofdrollen. Elke week traden ze op voor de jury, bestaande uit presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid. Dit weekend was de halve finale te zien.

Finalisten

Na een spannende én volgens veel kijkers valse sing-off, bleven er deze week zes finalisten over. In de sing-off stond Danique tegenover Aimée en Shay tegenover Paul. Uiteindelijk moesten Aimée en Shay afscheid nemen. Dat betekent dat Paul, Victor en Tristan nog altijd strijden voor de hoofdrol van de stoere Danny. Verder nemen Magtel, Danique en Dominique het volgende tegen elkaar op voor de hoofdrol van brave Sandy.

Kijkers niet enthousiast

Op Twitter laten kijkers weten het niet helemaal eens te zijn met de uitslag. Ze vinden sowieso de lat niet zo hoog liggen dit seizoen. Er wordt voornamelijk gekeken naar stereotyperend beeld van Danny en Sandy, waardoor de beste zangers en zangeressen eruit vliegen. ‘Jammer’, schrijft een kijker op Twitter. ‘Publiek kiest voor het standaard plaatje in plaats van kwaliteit.’ Iemand anders reageert met: ‘De jury snapt blijkbaar niet dat naar een musical gaan een luxe is en je voor dat geld iemand wil zien die zuiver zingt. Niet dat je iemand moet ‘vergeven als ze een noot missen.’’

Bron: Op zoek naar, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden