Kijkers ‘Over mijn lijk’ diep geraakt door overleden Kiki Beeld Over mijn lijk
Kijkers ‘Over mijn lijk’ diep geraakt door overleden KikiBeeld Over mijn lijk

Kijkers ‘Over mijn lijk’ diep geraakt door overleden Kiki (16)

Woensdagavond begon het nieuwe seizoen van Over mijn lijk. In de eerste aflevering volgt Tim Hofman onder andere de ongeneeslijk zieke Kiki (16).

Tara StokdijkOver mijn lijk

Haar verhaal raakt kijkers diep.

Ongeneeslijk zieke Kiki

Toen Kiki 14 jaar was, kreeg ze tijdens een vakantie in Bangkok last van haar gezondheid. Ze werd teruggevlogen naar Nederland. Daar kreeg ze de diagnose leverkanker. Er werden ook uitzaaiingen naar haar longen gevonden.

Positieve instelling

“Je hebt nog een mooie zomer en dat is het”, kreeg Kiki destijds van haar artsen te horen. “Maar ik ben er nog steeds, dus er is ergens iets fout gegaan.” Ondanks deze gitzwarte diagnose probeert Kiki nog iets van haar leven te maken. “Ons leven ging op ‘leuke dingen doen’-stand.”

Bucketlist

Samen met haar beste vriendinnen werkte ze een bucketlist af. Zo wilde ze graag trouwen. Ze had geen partner, dus trouwde ze met haar beste vriendin Kim. “We hebben bruidsjurken gepast en ik heb ook een trouwring”, vertelde Kiki.

Angst voor de dood

Aan Tim Hofman vertelt Kiki ook over haar angst voor de dood: “Ik vind het nog steeds moeilijk te accepteren, en gewoon stom dat ik iedereen moet achterlaten.” Wel vond ze een manier om ermee om te gaan. “Ik heb gewoon bedacht dat het iets heel moois is. Dat ik een eigen kamer heb met een heel lekker bed. En dat ik dan een hele grote tv heb waarop ik kan zappen van persoon naar persoon. Als diegene m’n hulp nodig heeft, dan kan ik een deurtje openmaken en even de echte wereld inspringen als wat ik dan mag zijn. Dan ben ik onze hond en kan ik even helpen.”

Overleden

Een van haar dromen was om de uitzending van Over mijn lijk nog op televisie te kunnen zien, maar dat haalde ze helaas niet. Ze overleed op 14 juli 2021.

Reacties

Kijkers van Over mijn lijk laten op Twitter weten dat het verhaal van Kiki ze diep ontroert:

Vrouw met kanker is onherkenbaar als ze wordt opgemaakt

Bron: BNNVARA, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden