Project Rembrandt Beeld NPO
Project RembrandtBeeld NPO

Kijkers ‘Project Rembrandt’ zagen liever iemand anders afvallen: “Hij is zo arrogant”

Zondagavond was de halve finale van Project Rembrandt te zien. Slechts vijf amateurschilders waren nog in de race: maar wie is er door naar de finale?

Tara StokdijkNPO

De kijkers van het programma zijn deze week niet bepaald blij met de afvaller.

Halve finale

Deze aflevering moeten de vijf overgebleven kandidaten laten zien hoe hun eigen ‘handtekening’ zich heeft ontwikkeld de afgelopen weken. Hebben ze wel een eigen signatuur? Daar zijn niet alle kandidaten zo zeker van.

Spoorwegmuseum

Voor de eerste opdracht gaan de kandidaten naar het Spoorwegmuseum. Daar krijgen ze eerst les in het schilderen vanuit hun onderbewustzijn. Ze moeten elkaar natekenen terwijl ze met elkaar kletsen.

Technische opdracht

Tijdens de technische opdracht moeten de kandidaten drie texturen van een treinwagon op het doek krijgen: metaal, hout en stof. Een lastige opdracht, maar niet voor Egon: hij wint!

Vrije opdracht

Voor de vrije opdracht krijgen de kandidaten te maken met wel heel bijzondere modellen: hun dierbaren! Dat is best een uitdaging, niet alleen voor de schilders, maar ook voor de modellen: zij moeten 3 uur lang stilzitten. Sergio Vyent (die je kent van First dates) is gastjurylid bij deze opdracht. En ook de publieksjury mag hun mening over de portretten geven.

Reacties afvaller

De publieksjury kiest Abdallah als favoriet: hij is door naar de finale. De jury beloont Siobhán met een plek naar de finale. Daarna gaan Egon en Freek door. Dat betekent dat Matthieu afvalt. Kijkers laten op Twitter weten dat ze niet blij zijn. Zij zagen namelijk liever Freek vertrekken en noemen hem arrogant.

Bron: NPO, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden