Kijkers zijn het roerend eens met Arjen Lubach die pleit voor smartphoneverbod op school  Beeld De Avondshow met Arjen Lubach
Kijkers zijn het roerend eens met Arjen Lubach die pleit voor smartphoneverbod op schoolBeeld De Avondshow met Arjen Lubach

Kijkers staan massaal achter Arjen Lubach die pleit voor smartphoneverbod op school

Arjen Lubach kan rekenen op veel bijval nadat hij woensdagavond in zijn Avondshow pleitte voor een smartphoneverbod op scholen. Volgens de presentator helpen de “aandachtsgeile verslavingsbommen” het hele onderwijs om zeep.

Ismay GijsenDe Avondshow met Arjen Lubach

Ben jij het eens met zijn voorstel?

Smartphoneverbod CDA

Arjen Lubach nam het in de Avondshow op voor Tweede Kamerlid René Peters (CDA). In november 2022 bracht hij het plan naar buiten om smartphones te verbieden op scholen. Momenteel is er geen landelijk beleid, terwijl mobieltjes een grote stoorzender zijn op scholen. Of, zoals Arjen woensdagavond zei: “Mobieltjes zijn aandachtsgeile verslavingsbommen die ons hele onderwijs naar de t*ring helpen.”

Telefoontas

Arjen pleit voor een compleet verbod. Maatregelen als een schooltas waar leerlingen hun telefoon in kunnen doen voordat de les begint, werken volgens hem niet. “Leerlingen kijken dan de hele dag naar zo’n tas. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit niet werkt”, legt de presentator uit.

Afleidend apparaat

In landen als Frankrijk en Australië is er al een smartphoneverbod in lokalen. Leerlingen moeten hun mobieltje aan het begin van de dag in hun kluis leggen. Arjen ziet dat wel zitten.

“Gewoon helemaal geen smartphones meer in schoolgebouwen. Weg met dat ding”, roept hij op. “Leerlingen worden steeds slechter in taal en rekenen, maar ondertussen laten we ze de hele dag rondlopen met een apparaat dat ze afleidt.”

Reacties

De presentator kan rekenen op veel bijval. ‘Eens met Arjen Lubach: smartphones moeten verplicht de hele dag in de kluis op scholen. Daar moet de politiek zich hard voor gaan maken’, schrijft een twitteraar.

Presentator Arjan Lubach heeft bij de avondshow een vertrouwd team, waaronder zijn huidige vriendin én zijn ex-vriendin. Matthijs vertelt hier meer over:

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden