Kijkers trekken geloofwaardigheid 'Steenrijk, straatarm' in twijfel:
Kijkers trekken geloofwaardigheid 'Steenrijk, straatarm' in twijfel: "Niet echt hun huis"Beeld SBS6

Kijkers trekken geloofwaardigheid 'Steenrijk, straatarm' in twijfel: “Niet echt hun huis”

SBS-programma ‘Steenrijk, straatarm’ trekt al jarenlang honderdduizenden kijkers, maar dit seizoen zijn steeds minder mensen over de geloofwaardigheid van het programma te spreken. Mensen op Twitter ontdekten namelijk dat de villa’s van de ‘rijke gezinnen’, vaak helemaal niet hun echte huizen zijn.

RedactieSBS6

In de aflevering van woensdagavond viel het opnieuw op. Daarin nam Conchita Leeflang samen met haar dochter deel als rijk gezin. Een week lang ruilden de twee met het leven van een gezin dat minder besteden had. Niet alleen het boodschappenbudget, ook het huis werd geruild. En daarbij viel kijkers iets op.

Te huur via Airbnb

De villa waar het arme gezin een week in mocht verblijven, blijkt namelijk niet Conchita’s echte huis te zijn. Het viel meerdere oplettende kijkers op Twitter op. De villa in Schoten wordt via Airbnb voor een kleine duizend euro per nacht verhuurd.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt: ook in de aflevering met de rijke Edwin en Valerie bleek hun gigantische villa een huurwoning te zijn. Kijkers noemen het programma daarom ongeloofwaardig en een ‘nepprogramma’. SBS heeft nog niet op de reacties gereageerd.

Andere kijkers snappen de commotie niet zo goed: het arme gezin heeft hoe dan ook een fantastische week gehad, reageert iemand op Twitter. “Of de villa nou gehuurd is of niet.”

Bron: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden