Kijkers van ‘The Passion Hemelvaart’ zijn enthousiast: “Beter dan het origineel”

Ieder jaar kunnen we met Pasen genieten van The Passion. Maar dit jaar was het dubbel feest: voor het eerst werd er ook op Hemelvaartsdag een editie van The Passion uitgevoerd.

Tara Stokdijk

The Passion Hemelvaart was iets ingetogener dan de originele versie, maar viel bij de kijkers ontzettend in de smaak.

The Passion Hemelvaart

In The Passion Hemelvaart is te zien hoe het verhaal verder gaat na de kruisiging en de wederopstanding van Jezus. Met deze editie willen de makers meer bekendheid geven aan het verhaal rondom Hemelvaart.

Terugkeer van Jezus

Kijkers konden zien hoe Soy Kroon terugkeerde als Jezus en hoe hij zijn volgelingen, die in zak en as zaten na de kruisiging, weer hoop en het geloof kon teruggeven.

Maria Magdalena

Daarnaast was er in dit vervolg een grotere rol weggelegd voor Kim-Lian van der Meij als Maria Magdalena. Zij is de eerste die ontdekte dat het graf van Jezus leeg was en heeft het eerste contact met hem na zijn kruisiging.

Gastrollen

Ruud de Wild keerde terug als verteller én in deze editie waren er gastrollen weggelegd voor RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade, presentatrice Irene Moors en Hunters-team Thijs Wattimena en Marcel van de Ven.

Ken je mij

De kijkers van The Passion Hemelvaart zijn enthousiast. Op Twitter laten ze massaal weten dat ze het prachtig vonden en voor herhaling vatbaar. In The Passion worden altijd een hoop eigentijdse nummers gezongen en in deze editie viel vooral het lied Ken je mij in de smaak, gezongen door Kim-Lian van der Meij, Soy Kroon, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert. Dat lied luister je hier terug.

Emancipatie en feminisme

Er is lof voor Kim-Lian, Noortje, Soy en ook voor Ruud de Wild. Die laatste brengt in zijn rol als verteller de onderwerpen emancipatie en feminisme ter sprake, en ook dat valt goed bij de kijkers.

The Passion-actrice Kim-Lian van der Meij woont met haar gezin op het Zweedse eiland Gotland, en daar zijn de gevolgen van de dreiging vanuit Rusland richting Zweden nu duidelijk zichtbaar op straat:

Bron: KRO-NCRV, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden