Kijkers verbazen zich over de bizarre wensen van ‘Kopen zonder kijken’-stel Charissa en Emanuel  Beeld RTL / Videoland
Kijkers verbazen zich over de bizarre wensen van ‘Kopen zonder kijken’-stel Charissa en EmanuelBeeld RTL / Videoland

Kijkers verbazen zich over de bizarre wensen van ‘Kopen zonder kijken’-stel

Er is altijd wel een reden waarom de deelnemers van Kopen zonder kijken zelf nog geen huis kochten. Ook bij Charissa en Emanuel wordt het addertje onder het gras al snel duidelijk.

Demi SchoenmakersRTL / Videoland

Het stel heeft véél te hoge eisen, vinden de kijkers. Ook volgens makelaar Alex en aannemer Bob moeten ze snel concessies doen, want de klokt tikt...

Onrealistische wensen in ‘Kopen zonder kijken’

Charissa en Emanuel huren vooralsnog een woning in Rotterdam, maar willen dolgraag een huis kopen in de buurt van Vlaardingen (of Maassluis). Dat blijkt best lastig te zijn met een krappe woningmarkt, een eindeloos wensenlijstje, wat onenigheid en een beperkt budget, maar wel véél dromen.

Zo willen ze een eengezinswoning met minstens drie slaapkamers, een open keuken, een tuin, een bad, een muziekkamer, een aparte ruimte voor een aquarium en naar voorkeur ook nog een aquarium van 3 (!) meter in de woonkamer. En dat allemaal in Vlaardingen of Maassluis voor maximaal 410.000 euro.

Reacties van kijkers

De meeste kijkers snappen wel waarom Charissa en Emanuel nog geen huis hebben kunnen vinden. Ze hebben namelijk een wensenlijstje waar je u tegen zegt. ‘Hij wil een woonkamer met ruimte om met tien mensen te zitten en waar een mega-aquarium in kan staan. Hoe groot moet dan een woonkamer zijn? Hoe realistisch zijn zijn eisen?’, schrijft een kijker op Twitter. Uiteraard worden er ook genoeg grapjes gemaakt over de hobby van Emanuel. Zo reageert iemand anders met: ‘Hij hoopt een onrealistisch huis binnen te hengelen.’

Mooi eindresultaat

Omdat het soms wel meer dan een jaar kan duren voordat er daadwerkelijk een handtekening kan worden gezet onder een koopcontract, moeten er door de deelnemers concessies worden gedaan. Daarom is in dit nieuwe seizoen de concessieklok in het leven geroepen.

In deze aflevering was het gevreesde moment daar: de concessieklok liep af. Vlak daarna lukt het het team van Kopen zonder kijken om een mooi huis te creëren. Helaas is het bij een klein aquarium in de woonkamer gebleven, maar gelukkig is er wel genoeg ruimte om de familie uit de nodigen. Ook kan Charissa lekker badderen. Eind goed, al goed.

Bron: Kopen zonder kijken, Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden