Kijkers vinden bijdrage rijk gezin in 'Steenrijk, Straatarm' maar karig Beeld Getty Images
Kijkers vinden bijdrage rijk gezin in 'Steenrijk, Straatarm' maar karigBeeld Getty Images

Kijkers vinden bijdrage van rijk gezin in ‘Steenrijk, straatarm’ maar karig

Veel ‘rijke’ deelnemers van het SBS6-programma Steenrijk, straatarm besluiten vaak nog een extra donatie te doen aan het ‘arme’ gezin. Twitterend Nederland vindt de extra bijdrage van deze week echter nogal karig.

Leonie CollombonGetty Images

Steenrijk, straatarm maakt wekelijks de tongen los op Twitter. Elke aflevering ruilt een rijk gezin met een arm gezin en krijgen de deelnemers een kijkje in elkaars leven en financiën. Gisteren was het de beurt aan Claudia en Jan, het rijke gezin met een weekbudget van ruim € 1750, en Belinda met haar drie kinderen, het arme gezin met een weekbudget van € 100 per week.

Karige bijdrage in ‘Steenrijk, straatarm’

Het rijke gezin is naast het inruilen van hun weekbudget en huis niet verplicht om een extra bijdrage te leveren. Toch kiezen veel deelnemers daar aan het einde van een aflevering voor, omdat ze een band met het armere gezin voelen en graag wat van hun rijkdom delen. Die extra vrijwillige steun kan alleen maar in goede aarde vallen, zou je denken. Niet dus. Jan en Claudia besluiten Belinda en haar kinderen een jaar lang te ondersteunen met een boodschappenpakket van € 60 per maand. In totaal zo’n € 700 die het stel niet had hóeven geven, maar toch kijkt Twitterend Nederland er gek van op.

Ze noemen het een karig bedrag waar je tegenwoordig niks meer van kunt kopen en hadden verwacht dat Jan en Claudia wel wat meer van hun wekelijkse budget zouden weggeven.

Beter dan niets

Tussen een leger aan negatieve tweets zijn er ook positieve reacties te vinden. Niet iedereen vindt het namelijk een karige actie van het rijke gezin. ‘Beter iets dan niets’ en ‘ze hadden ook niks kunnen doen’, luiden de tegenreacties.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op heel mooie prijzen.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden