‘Denkend aan Holland’ is terug op de buis Beeld Omroep MAX
‘Denkend aan Holland’ is terug op de buisBeeld Omroep MAX

Kijkers zijn blij met de terugkeer van ‘Denkend aan Holland’: ‘Ik kom er helemaal door tot rust’

Donderdagavond ging het vierde seizoen van Denkend aan Holland van start. Kijkers zijn maar wat blij dat André, Janny en teckel Nhaan weer wekelijks varend op de buis te zien zijn.

Tara StokdijkOmroep MAX

Maar liefst 1,4 miljoen kijkers keken naar de eerste aflevering van het seizoen en de enthousiaste reacties stromen binnen.

Denkend aan Holland is terug

De kijkers zagen hoe André en Janny de vaartocht aftrappen in Leiden. Voor ze te water gaan bezoeken ze nog gauw de Hortus Botanicus in die stad. Daarna stappen ze — tot ongenoegen van André — op een klein bootje. Hiermee moeten ze onder tal van lage bruggetjes door, waardoor ze telkens moeten bukken.

Eerste vaartocht

De eerste dag varen ze door Leiden en eindigen ze in Warmond. De dag erna brengt de tocht ze over de Kagerplas naar hun eindbestemming: Katwijk aan Zee.

Vol programma

Onderweg eten ze lekker een harinkje, komen ze een bijzonder orgel tegen én zien ze een bekende inwoner van Leiden, Jochem Myjer. Janny regelde bovendien een ontmoeting met de initiatiefnemers van het project ‘Schoner water voor nu en later’. De twee vertellen hoe ze zorgen dat er zo min mogelijk plastic in de Leidse grachten verdwijnt.

Op naar Katwijk

Na een wijntje en een kaasje aan het water, stappen André, Janny en Nhaan over op de Pollux: een veel grotere boot. Daar krijgt André ook eindelijk een lékker bakkie koffie van Janny. Daarna volgt er een bezoek aan een molen en gaan ze aardbeien plukken. Na een vol programma eindigen ze in Katwijk aan Zee. Op het strand besluiten ze volgende week naar Zeeland te varen.

Reacties

Kijkers laten massaal op Twitter weten dat ze ontzettend genieten van Denkend aan Holland. Zo schrijft een Twitteraar helemaal relaxed te worden van het programma. En een ander tweet: ‘Kijk naar Denkend aan Holland en je loopt weer met een grote lach door het leven’, na het zien de televisieshow.

Dit is waarom Janny geen behoefte heeft aan een man:

Bron: Twitter, Omroep MAX

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden