Kim Feenstra hekelt reacties op haar bikinifoto: “Kunnen we ons alleen maar beter voelen als we zien dat de ander ook vetjes of striae heeft?” Beeld BrunoPress/Heukersmedia
Kim Feenstra hekelt reacties op haar bikinifoto: “Kunnen we ons alleen maar beter voelen als we zien dat de ander ook vetjes of striae heeft?”Beeld BrunoPress/Heukersmedia

Kim bijt van zich af

Kim Feenstra hekelt reacties op haar bikinifoto: “Kunnen we ons alleen maar beter voelen als we zien dat de ander ook vetjes of striae heeft?”

Kim Feenstra plaatste begin deze week een bikinifoto op Instagram. Daarop kreeg ze veel reacties. Vast wel goed bedoelde reacties, maar het model is er niet blij mee. Ze legt nu uit waarom met een nieuwe bikinifoto en een rake boodschap.

Tara StokdijkBrunoPress/Heukersmedia

Onderstaande foto plaatste Kim een aantal dagen geleden. Hoewel deze post draaide om de luiers van haar zoontje Brooklyn, gingen de reacties onder de post al snel ergens anders over.

‘Vetjes’

Volgens Kim kwamen er ‘de (on)nodige reacties’ op de kiekjes. “Dat ik trots moest zijn om mijn lichaam op deze manier durfde te laten zien (ik wist niet dat er iets mis mee was), of er nog een kindje onderweg was (wanneer stoppen we met deze intense vragen, het is niet vanzelfsprekend namelijk en zie ik er zo zwanger uit dan?), hoe fijn het is om te zien dat ik ook ‘vetjes’ heb (vetpercentage weten anyone?) en dan heb ik de hele negatieve reacties maar verwijderd.”

Niet zo strak als twee jaar geleden

Kim heeft ten eerste een belangrijke boodschap over het omarmen van je lichaam. “Van huis uit heb ik geleerd om trots te zijn op wie ik ben en me daarvoor nooit te schamen. Nu ik moeder mag zijn heb ik nog meer rust kunnen vinden in het omarmen van mezelf en de vrouw die ik nu ben. Ik zit niet meer zo strak in mijn vel als twee jaar geleden en dat is oké", laat ze haar volgers weten.

Vergelijken met anderen

Hoewel sommige vast aardig bedoeld zijn van haar volgers, zit Kim niet te wachten op het soort opmerkingen dat ze deze week op haar bikinikiekjes kreeg. “Ik ben trotser dan ooit op mijn lichaam want ik heb een kind gedragen. En dat je daar dan nu de sporen van ziet, so fucking be it. Ik stoor me wel aan het feit dat wij, vooral vrouwen, zich blijven vergelijken met een ander. Zijn we dan zo verloren in onze eigen identiteit dat we onszelf alleen maar beter kunnen voelen als we zien dat de ander ook vetjes, rimpels, striae, of cellulitis heeft?”

Support

Kim kan met haar boodschap op veel support rekenen. Dit keer stromen de positieve reacties binnen. Ook BN’ers als Katja Schuurman, Anna Nooshin, Miljuschka Witzenhausen en Ellemieke Vermolen laten weten dat ze het met Kim eens zijn.

Bron: Instagram.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden