'Koffietijd' krijgt een verrassend bedankje van Hollywood-ster:
'Koffietijd' krijgt een verrassend bedankje van Hollywood-ster: "Uitstekende shows"Beeld Robin van Lonkhuijsen / ANP

‘Koffietijd’ krijgt een verrassend bedankje van deze wereldberoemde Hollywood-ster

Het was een bitterzoet afscheidsfeestje, de allerlaatste aflevering van Koffietijd vrijdagochtend op RTL4. Om de pijn wat te verzachten, kreeg het team van alle kanten lof. Tot grote verrassing van presentatoren Quinty Trustfull en Pernille La Lau, had zelfs een wereldberoemde Hollywood-ster aan hen gedacht.

Lieve Hartogh Robin van Lonkhuijsen / ANP

Niemand minder dan acteur George Clooney verraste het team met een hartelijk bedankje. “Hallo Quinty, Loretta en het geweldige team van Koffietijd”, begint hij zijn videoboodschap. “Als internationaal ambassadeur van de Postcode Loterijen wil ik jullie bedanken voor de vele jaren waarin jullie uitstekende shows hebben geproduceerd en aandacht hebben gevraagd voor het belangrijke werk van de vele goede doelen die door de deelnemers van de Postcode Loterij worden gesteund.” Tot slot prijst hij iedereen die aan Koffietijd meewerkte voor hun “toewijding en passie”.

Als goede vrienden

Behalve dat Georges een persoonlijke boodschap insprak, regende het complimenten uit nóg een onverwachte hoek. Ook premier Mark Rutte had een video opgenomen. “... ik wil namens alle kijkers zeggen: ontzettend bedankt voor al die jaren, de gezelligheid, opgewektheid, het feit dat jullie bij mensen thuis als goede vrienden naar binnen kwamen om een kopje mee te drinken. Dat is ongelofelijk gewaardeerd”, jubelt Rutte. Hij noemt de presentatoren ‘kanjers’. “Jullie zijn professionals, en altijd kwaliteit. Heel veel dank voor al die jaren en ik hoop jullie op allerlei plekken weer terug te zien.”

Peperduur

Dat Koffietijd stopt, kwam voor veel fans van het programma als een shock. Quinty zag het echter al langer aankomen: de ochtendshow was peperduur om te maken en het contract tussen de zender en de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij liep af. Ook vielen de kijkcijfers tegen, volgens Daan Peters, managing director Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Het bereik van Koffietijd schommelde tussen de 100 en 150 duizend kijkers per aflevering.

Er is nog geen nieuwe vaste invulling voor het vrijgekomen tijdslot op RTL4.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden