Linda Hakeboom Beeld Elmar Krop
Linda HakeboomBeeld Elmar Krop

Linda Hakeboom vindt het moeilijk om positief naar de toekomst te kijken: “Ik vertrouw het niet”

Een bijzonder moment voor Linda Hakeboom: ze mag naar het ziekenhuis om de getatoeëerde puntjes op haar lichaam, die waren gezet voor de bestralingen tegen borstkanker, weg te laten laseren.

Tara StokdijkElmar Krop

Samen met RTL boulevard-verslaggever Aran Bade gaat ze naar het ziekenhuis. In de auto hebben ze een openhartig gesprek.

Bijzonder moment voor Linda Hakeboom

Linda legt uit wat ze gaan doen: “Ik ben bestraald en kreeg van tevoren vier puntjes op mijn lichaam getatoeëerd. Die waren om ervoor te zorgen dat ik iedere keer op precies dezelfde manier in de machine zou liggen. Vandaag mag ik die puntjes laten verwijderen en dat is een emotioneel moment. Het is een soort afronding.” Voor Aran on tour mag Aran mee naar het ziekenhuis, maar hij mag niet naar binnen. Dus brengt hij haar en haalt hij haar weer op.

Verwerking komt later

In de auto vertelt Linda openhartig over hoe ze zich nu voelt: “Nu ik klaar ben met de behandelingen, komt er pas verwerking. Er komt nog zoveel verdriet los. En ik moet ook wennen aan de nieuwe Linda. Er is zoiets heftigs gebeurd, ik ben echt niet meer dezelfde persoon.”

Denken dat je doodgaat

Ze vervolgt: “Ik heb gedacht dat ik doodging. En als je dat echt voelt en denkt ‘over drie maanden is het misschien wel klaar’, dan verander je. Dat doet iets met je.”

Bezorgdheid over de toekomst

Ze vertelt dat ze bezorgd blijft over de toekomst: “Ik heb geen vijf-jarenplan en dat is omdat ik niet weet of ik er over vijf jaar nog ben. Ik hoop dat dat gevoel slijt. Maar voor nu ben ik nog niet van de schrik bekomen. Ik ben er ook nog niet van overtuigd dat de kanker helemaal weg is.”

Alarmbellen

Linda legt uit dat er nog een paar kankercellen gevonden zijn in haar lichaam. Voor haar artsen was het goed nieuws dat er ‘nog maar een paar cellen zijn’, maar bij Linda gingen alle alarmbellen af. “Sinds dat moment vertrouw ik het toch niet helemaal.” In februari moet ze weer naar het ziekenhuis voor een scan en dat vindt ze toch opnieuw weer erg spannend.

Ontroerend: hele school zingt leraar met kanker toe

Bron: RTL Boulevard

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden